Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Мангъров обвини Щаба, че прилага "талибански методи"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:23 / 20.02.2021Коментари (2)756
© БНТ
Влязох в политиката по неволя, защото цяла година се разправя по всички възможни нормални начини със своите опоненти, но няма ефекти и очевидно това е начинът, който му е останал. Това заяви началникът на COVID отделението в Инфекциозна болница в София доц. Атанас Мангъров в предаването “Беновска пита" по “Радио К2".

“Всички тези хора, които водят по този безумен начин всичко, което се случва по време на тази пандемия, са мои опоненти" каза той по адрес на НОЩ и потвърди, че и Борисов е негов опонент.

“Ние сме многодетни родители и сигурно си даваме сметка, казвам го, за да онагледя въпроса си, че в крайна сметка един върти кормилото на колата, когато се качат останалите. Бойко Борисов е на кормилото. Когато човекът, който ръководи страната не е специалист по въпросите, той би трябвало да се допитва до различни хора, до различни мнения и в случая виждате, че една група хора, на които това не им е работата, това са хирурзи, това са микробиолози, това са епидемиолози, обаче, такива, които стоят зад бюрото, са поели в свои ръце кормилото и управляват по най-дилетантски начин" коментира доц. Мангъров.

Според доц. Мангъров това е равнозначно на това да прави опити да ремонтира колата си, при положение, че не разбира нищо от авторемонти, но следвайки указания в интернет и ръководството за ремонт, защото обикновено резултатите са катастрофални.

Доц. Мангъров подчерта, че вижда нещата от медицинска страна и затова си позволява да дава медицински, а не административни съвети.

Мангъров потвърди, че има коронавирус, но почерта, че това, което се говори не е това, което е, всъщност. По негови думи това е нещо, което многократно се е случвало в историята на човечеството и в момента е необясним начинът, по който се действа по целия свят.

“Това е зашеметяващо и виждате, че по целия свят се чуват гласове, които опонират на начина, по който се ръководи тази пандемия" смята Мангъров.

Доц. Мангъров смята, че това, което се говори за ваксините, е свободно съчинение и по същия начин се говори за футбол и силата на отбори от хора, които не са ходили на мачове. Инфекционистът подчерта, че за да може да се каже дали една ваксина може да се прави на бременни, следва да се направят обстойни клинични проучвания и това е част от пакета, който се представя при регистрацията на една ваксина.

Доц. Мангъров обясни, че за използваните сега ваксини за коронавирус данни няма поради това, че са създадени съвсем скоро и каквото се говори са празни приказки, защото няма доказателства нито за ефектите върху бременните, техните бебета, както и за мъжете, които ще участват в процеса на забременяване.

“Нормалният срок за производството, за изпитването на една ваксина е не по-малко от 10-тина години" подчерта доц. Мангъров.

Инфекционистът смята, че желанието за забременяване няма отношение към това дали ще бъде направена ваксина на мъжа и на жената.

“Ако хората имат желание да се занимаят с тази много приятна дейност и искат да се ваксинират, трябва да им се каже, че за момента няма достатъчно данни за това какво може да се случи с плода на бъдещата бременност" подчерта доц. Мангъров.

“Ако някои иска да ги ваксинира и насочи към главата им зареден пистолет и те се съгласят, може да ги ваксинира, но никой не може да ги ваксинира, ако те не искат" подчерта доц. Мангъров.

Мангъров подчерта, че няма изискване за задължителна ваксинация и се надява да няма, защото това е особено страшно, особено с продукти, които не са минали всички стадии на клинично проучване по правилата на добрата клинична и производствена практика.

“Аз не съм в АБВ, аз съм с АБВ и те са с мен, защото имаме едни и същи виждания по въпроса" подчерта доц. Мангъров.

Инфекционистът коментира, че много хора са с различни политически възгледи ,но са от страната на мерките и ходят маскирани, но той е убеден, че ако тези хора успеят да се доберат до властта - те ще започнат да предлагат още от същото, а той не иска това да продължава.

Доц. Мангъров потвърди, че има много хора в международен мащаб, които споделят неговите и не само неговите възгледи, но не получават гласността, която получават хората на противоположното мнение.

Доцентът сподели, че се е виждал с премиера един единствен път през април и оттогава са се чували доста пъти, а последният път е бил преди повече от месец.

“Все пак, не забравяйте, че ние сме страната с най-лежерните мерки и една причините, която се съобщава за сравнително добрите резултати, е именно този начин на прилагане на мерките, а не препоръчваното от щаба - талибански методи" подчерта доц. Мангъров.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
МАНГЪРОВ ТИ СИ НАЙ-ГОЛЯМИЯ ТАЛИБАН.ПЛЪХ ПРЕБЕРИ СЕ В ДУПКАТА СИ.ТИ СИ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ЛЕКАРИ.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: