Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вече ваксинират 3-годишни деца в Китай
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:37 / 26.10.2021Коментари (0)887
©
Деца на 3-годишна възраст започват да получават ваксини срещу COVID-19 в Китай на фона на зачестилите случаи на заразяване в няколко провинции, предават световните осведомителни агенции.

Местните градски и провинциални власти в поне пет провинции издадоха през последните дни известия, с които съобщават, че децата на възраст от 3 до 11 години ще трябва да се ваксинират.

76% от населението на Китай е напълно ваксинирано, тъй като властите се стремят да поддържат политика на нулева толерантност към епидемиите.

По време на пандемията Китай прилагаше мерки за затваряне, карантина и задължителни тестове за вируса и до голяма степен ликвидира случаите на местна инфекция, като същевременно ваксинира напълно 1,07 милиарда души от 1,4-милиардното си население.

Правителството е особено загрижено за разпространението на по-заразния вариант Делта от туристи и се ангажира да ваксинира населението преди Зимните олимпийски игри в Пекин през февруари. На чуждестранни зрители вече е забранено да присъстват на игрите, а участниците ще трябва да останат в балон, който ги отделя от хората навън.

В понеделник Джансу, северозападна провинция, която е силно зависима от туризма, затвори всички туристически обекти, след като откри нови случаи на К-19, а на жителите на някои части на Вътрешна Монголия беше наредено да останат на закрито заради епидемията там.

Националната комисия по здравеопазване съобщи, че през последните 24 часа са открити 35 нови случая на местно предаване на инфекцията, четири от които в Джансу.

Най-широко използваните ваксини в Китай, Sinopharm и Sinovac, са показали ефикасност при предотвратяването на тежки заболявания и предаване на вируса, въз основа на публични данни. Но не е даден окончателен отговор на въпроса за защитата, която те предлагат срещу варианта "Делта", въпреки че според официални лица те остават надеждни.

През юни Китай одобри две ваксини - тази на Sinopharm от Пекинския институт за биологични продукти и Sinovac - за деца на възраст от 3 до 17 години, но ваксинира само тези на възраст над 12 години. През август регулаторните органи одобриха още една ваксина - Sinopharm на Института за биологични продукти в Ухан. След като ваксините получиха вътрешно одобрение за децата в Китай, чуждестранните правителства започнаха да поставят инжекции на децата в собствените си страни.

В Камбоджа се използват както инжекциите Sinovac, така и тези на Sinopharm при деца на възраст от 6 до 11 години, а регулаторните органи в Чили наскоро одобриха Sinovac за деца на възраст от 6 години.

В Аржентина регулаторните органи одобриха ваксината Sinopharm за деца на тригодишна възраст.

Много развиващи се страни, останали извън надпреварата за получаване на инжекции от западни фармацевтични компании като Pfizer и Moderna, купуват китайски ваксини.

По данни на Министерството на външните работи на Китай от септември досега са доставени над 1,2 млрд. дози.

Дори и при широкото разпространение на ваксините в страната и по света, не всички родители са сигурни в тях, като се позовават на по-малко публично достъпни данни.

Уанг Лу, която живее в южния град Фуджоу в провинция Фудзиен, казва, че не бърза особено да ваксинира тригодишния си син.

"Просто не съм много наясно с профила на безопасност на ваксината, така че не искам да го ваксинирам, най-малкото не искам да съм първата", каза г-жа Уанг.

През септември Sinovac започна изпитване за ефикасност сред 14 000 деца в различни държави. Одобрението ѝ в Китай се основава на по-малки изпитвания във фаза 1 и фаза 2.

Пекинската ваксина на Sinopharm също е одобрена въз основа на по-малки изпитвания във фаза 1 и фаза 2. Те бяха публикувани по-късно в рецензирани списания.

Други родители заявиха, че не са обезпокоени, тъй като много други хора вече са инжектирани.

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бюджет 2024
Реформи в БДЖ
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: