Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Стяга ли Бербатов куфарите от "Олд Трафорд"?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:30 / 30.05.2011Коментари (0)1721
© Blagoevgrad24.bg
Въпросът за Димитър Бербатов е какво следва от тук нататък? Това ли е последния сезон за Митко на "Олд Трафорд?

Както много футболисти могат да потвърдят, обикновено има една посока за тези, на които им е показан изхода на "Олд Трафорд", особено когато сър Алекс Фъргюсън е застанал на вратата. Тази посока е надолу и това е единственият път за Бербатов. Ако всички предположения са верни, това ще е развръзката на три ексцентрични години, оставили ни съмненията дали са били очарователни или объркани от това, което Бербатов правеше на терена.

Не е лесно да се обясни как човек, който беше представен като носител на "Златна обувка заедно с Карлос Тевес като голмайстор на Висшата лига дори не може да намери място сред резервите в бленувания финал на Шампионската лига.

Когато този човек е изместен от някой, който е излезнал веднъж титуляр през целия сезон, това може да ни доведе само до един извод: Фъргюсън е загубил доверието, което някога е имал в Бербатов.

Майкъл Оуен има общо шест мача за две години. Но Фъргюсън е човекът, който избира. На Бербатов, рекордната покупка на клуба, му бе благодарено за усилията и просто трябваше да остане извън групата.

Това е все едно скъпото и  лъскаво яке, в което изглеждаш толкова добре в магазина, всъщност не си отива с нищо друго от гардероба ти. Бербатов струваше 30,75 милиона паунда, при преминаването си от Тотнъм.

Фъргюсън го описваше като гений, сравняваше го с Ерик Кантона, и българинът се появи на най-голямата сцена в клубния футбол, облечен в сив костюм, полирани обувки и невероятно изражение.

Ние можем само да гадаем, където е изгледал двубоя с Барселона, но Бербатов е бил в съблекалнята на полувремето и след това отново, след края на мача, и предложението е, че го гледал по телевизията. Той със сигурност не бе земал мястото си на трибуните. Когато играчите очакваха на коронацията си като губещи, той не бе забелязан и при другите си съотборници, които се опитваха да утешат титулярните футболисти.

Неговите мотиви не са ясни, независимо дали това е неговият начин да изрази отвращението си от случилото се или просто е  искал да остане сам с мислите си - може би по малко и от двете.

Дали той има сила на духа да се оттърси от преживяното унижение? Или той неохотно признава сега, че наистина не е играч за тези случаи?

Бербатов винаги ще имат своите почитатели, но истината е, че трябва да се върнем  20 мача назад от Шампионската лига, до октомври 2008 г. и  1134 минути игрово време, за да видим последния му гол в надпреварата, при равенство срещу Селтик в груповата фаза.

Фъргюсън го описва като "душевна болка, а не лесно да се направи", но мениджърът на Юнайтед никога не е стоял настрана от вземане на трудни решения. Сега има още едно. Клубът може да получи сума за Бербатов през лятото, след като договорът му изтича следващия сезон.

Парадоксът е, това е най-продуктивният от трите сезона на Бербатов в Манчестър, с 20 гола в сравнение с 12 и девет от предходните две години. Той е първият играч на Юнайтед вкарал хеттрик на "вечния съперник" Ливърпул от 1946 година и първият успял да наниже три хеттрика за един сезон, откакто Рууд ван Нистелрой го стори през 2002-03.

Бербатов ни е очарованал, разочаровал, развеселявал и дразнел, но можеше в събота вечер да бъде запомнен завинаги, но той дори не сложи футболните обувки.

Източник: guardian.co.uk
Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016
23.07.2012
20.05.2012
04.04.2012
23.02.2012
04.01.2012
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: