Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Дядото на Бербатов: Митко, не стискай зъби, като правиш второто, за да е момче
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:15 / 22.09.2010Коментари (0)1218
© Blagoevgrad24.bg
"Митак, много си стискал зъбите, като си правил бебето, та си му откъснал чопката! Втория път да отвориш устата, за да се роди момченце!"

Това посъветвал бай Мицо Бербатов внука си Димитър, когато той, половинката му Елена и дъщеря им Деа дошли да го видят в село Марикостиново.

"Вече имаме две правнучки и е крайно време да дочакаме и момченце. Заръчах на Митака второто да е мъжко", разказа дядото, който наскоро претърпя операция. Именно след нея е била и изненадващата визита на нападателя на "Манчестър Юнайтед", за когото от неделя вечерта не спират суперлативите по цял свят. Хвалбите са заради хеттрика му срещу кръвния враг "Ливърпул" при победата 3:2.

"Не е хубаво да се връщаш пак в националния отбор. Запомни от мен - там, откъдето си минал, не се повръщай повече, това е принцип. Отказал ли си се от нещо, не обръщай глава пак натам", дал акъл бай Мицо.

Нападателят носи името му и през лятото два пъти е идвал да го види в петричкото с. Марикостиново и в болницата в Благоевград, за което "24 часа" единствен писа. Първия път дошли с жена си Елена и бебето Деа в Марикостиново.

"Малката е одрала кожата на Митко. Очите й са същите, лицето - красиво като него. Кротко бебе, само дето малко се разплака, като пристигнаха.

Обстановката й беше непозната, а и нас за първи път ни виждаше. Като посвикна малко и почна да се смее", казва дядото, когото всички в Марикостиново наричат бай Мицо.

Преди месец той претърпя сложна коремна операция, но вече се възстановява. Вчера пред наш репортер извървя сам първите стотина метра в махалата. Благодарен е на лекарите в благоевградската болница, които били много внимателни и любезни с него и са му удължили живота. Той им разказвал вицове и станал любимец на отделението.

Когато през юли в дома му пристигнал известният внук, за секунди цялото село разбрало и се струпало в двора на къщата.

"Тук стана като панаир. Деца тичаха за автографи, съседи идваха да се ръкуват с Митко. Даже не можахме и много да си поговорим от хора. Поседяха 1-2 часа и си тръгнаха", разказва за неочакваното гостуване бай Мицо.

Баба Верка пък успяла лично да подари на малката Деа няколко роклички и красиви блузки, които изплела сама. Събирала даровете за правнучката още от миналата есен, когато се роди щерката на Бербатов. Щастливият прадядо не питал как младите са избрали името, защото било ясно, че е с първите букви на Димитър и Елена, а третата "А" била най-често срещаната буква в имената на бабите.

"Митак, много си стискал зъбите, като си правил бебето, та си му откъснал чопката! Втория път да отвориш устата, за да се роди момченце!", съветвал дядото в шеговития си стил футболиста на "Юнайтед". Не го разпитвал много за живота му в Англия, чакал той да му разкаже. Митко обаче пък бил по-мълчалив, слушал съветите на дядо си.

"Не е хубаво да се връщаш пак в националния отбор. Запомни от мен - там, откъдето си минал, не се повръщай повече, това е принцип. Отказал ли си се от нещо, не обръщай глава пак натам", дал акъл бай Мицо.

Бербатов пък мълчаливо кимал с глава в знак на съгласие. "Казах му това, защото сега, като сменят треньорите и дойде нов екип, ще се опитат пак да го прикоткат", обяснява дядото, също бивш играч и треньор на отбора във футболното село.

Според него Митко бил принуден да напусне представителния ни тим.

Ръководството в лицето на Станимир Стоилов и Наско Сираков не му дало нужната подкрепа. "Щом направи една грешка и цялата вина стоварваха върху него. Не го защитаваха. Като че ли искаха да се куртулисат от него. На кой и да е, ще му додея", разсъждава бай Мицо. А пък и внукът му е вече на 29 г. и трябвало да даде път на младите.

Именитият дядо не пропуска мачове по телевизията. Смята, че загубата ни от Англия е очаквана, но определя мача с Черна гора като голям резил и срам.

Твърди, че има треньорски грешки. Стоилов не е успял да подбере както трябва играчите, не е успял и да сплоти отбора. "Мислех си, че нещо не работи как требва, защото не му дават пари. Скоро разбрах, че вземал голяма заплата. Ако тази цифра, която чух - 50 000 лв., е вярна, то за нея и чужденец ще дойде", прави разбор на представянето ни пенсионерът. Казва, че и в България имаме добри треньори, но в такъв момент трябва човек от чужбина да вдигне отбора на крака.

Когато вечер късно има мач, следобед бай Мицо ляга да подремне. "Сега ще си поспя, че довечера да гледам Митко по телевизията. Много е добър и затова трудно вкарва, въпреки че напоследък се отпуши. Край него все по двама-трима защитници има.

Вратарите пък непрекъснато го дебнат и по него се равняват. Трудно му е, ама такава професия си избра. Художник не стана", шегува се дядото и си спомня как внукът му го е нарисувал още като бил в 4-и клас. Гостувал му през лятото и както дядо Мицо си лежал на леглото, бъдещата футболна звезда грабнал молив и за десетина минути го издокарал съвсем същия. "Зачуди ме това дете! Докато си лежах и ме изрисува. Това си е талант, или го можеш, или не. Явно Митко има дух и затова рисува добре", допълва дядото.

Източник: в. "24 часа"

Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016 »
23.07.2012 »
20.05.2012 »
04.04.2012 »
23.02.2012 »
04.01.2012 »
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: