Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Бербо пред "Сън": Най-накрая се чувствам жив!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:40 / 22.09.2010Коментари (0)589
© Blagoevgrad24.bg
Едно име е в устата на всички футболни хора във Великобритания. Димитър Бербатов взриви Висшата лига с брилянтен хеттрик в най-жестокото дерби на английския футбол. Трите гола, кой от кой по-красиви, събудиха лавина от хвалби у съотборниците в "Манчестър Юнайтед", в поваления противник "Ливърпул" и пресата. Берба е на гребена на вълната в най-силното първенство. Пред в. "Сън" българинът обясни чувството, а и някои от причините за прераждането си този сезон.

"Не се чувствам уморен - отвръща Бербатов на въпроса на вестника. - Чувствам се жив! Най-накрая!"

Напусналият националния капитан е доволен - кариерата му в "Юнайтед" е възродена. И обяснява причините.

"Бях разочарован с представянето си, имах усещането, че не се представям достатъчно добре - разказа Берба. - Тренирах много лятото. Работих усилено върху физическата си подготовка. Много здраво! Не си падам по вдигането на тежести, то се вижда и по структурата на тялото ми. Но дори и това правех. Тичах по 10 километра всеки ден. Сядах, гледах мач от световното, после отивах да тичам. После пак мач, пак крос... Това ми беше програмата. Сега всичко, което опитвам да направя, сякаш се получава."

Интервюто отново представя Бербатов в светлината на скромен и бягащ от прожекторите човек. Самият той обяснява, че не се има за звезда.

"Казвал съм го винаги - моите съдници са хората от "Манчестър Юнайтед". Това е техният отбор. Аз съм гост тук. Един привилегирован гост.

Тази публика на "Олд Трафорд"... Начинът, по който ме накараха да се почувствам... Аз съм щастлив да играя тук. За тези хора. За този мениджър. За този клуб. С тези играчи!

Когато стадионът те изпрати на крака, както стана онзи ден - това е най-невероятното усещане. Не знам какво да направя в такъв момент. Не знам как да отвърна, как да реагирам. Просто се наслаждавам на момента, но се чувствам и малко притеснен..."

Любопитно, Бербатов няма намерение да се изтегне на фотьойла у дома и да си пусне диска със записа на големия си мач.

"О, не, не! Не мога да седна и да гледам себе си. Твърде конфузно е за мен, не, не..."

В заключение Берба говори за най-голямата си слабост - благотворителната фондация у нас. А и разкрива, че преди 9 години е дарил пари за животоспасяваща чернодробна трансплантация на българско момиче. И не смята да спира дотук с благотворителните инициативи.

А "Сън" описва променената ситуация около българина така:

"Когато чуеш тези неща от Димитър, разбираш защо хората в България са празнували хеттрика му срещу "Ливърпул". Както и тези 70 000 хиляди по трибуните в неделя. Той вече има 7 гола в 6 мача от началото на сезона. През миналата година сър Алекс Фъргюсън го оставяше на скамейката заради невероятния по това време Уейн Руни. Но сега? Берба пое палката на водещата фигура от английския национал."

Съотборникът на Бербатов в "Юнайтед" Патрис Евра също намери добри думи за деветката. "Той прави невероятни неща на всяка тренировка - обясни французинът. - Сега вече се получават и в мачовете. Никой от нас не е изненадан. Ние знаем колко е добър. С неговите голове и форма можем да атакуваме титлата."

Хеттрикът на Берба е спестил доста пари и на букмейкърите. Почти никой в Англия не бил заложил изобщо в дербито да има триголов герой. А за българина изобщо нямало постъпили пари.

Източник: в. "Труд"
Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016
23.07.2012
20.05.2012
04.04.2012
23.02.2012
04.01.2012
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: