Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
"Грахчето" бележи, мястото на Бербатов май изстива
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:24 / 31.07.2010Коментари (0)625
© Blagoevgrad24.bg
Отборът на Чивас (Гуадалахара) постигна впечатляващ успех с 3:2 над английския гранд Манчестър Юнайтед в контролна среща играна тази нощ в Мексико. Домакините тотално надиграха своя съперник и заслужено стигнаха до тази победа. Новото попълнение на "червените дяволи" Хавиер Ернандес - Чичарито, игра по едно полувреме и за двата отбора като отбеляза първия гол във вратата на Кушчак в 8-ата минута. Другите попадения за мексиканците бяха дело на Баутиста в 39-ата и Рейносо в 59-ата минута. За Юнайтед точни бяха Смолинг в 10-ата и Нани в 80-ата минута. Българският нападател Димитър Бербатов започна като титуляр за своя тим, но бе заменен на почивката без да впечатли.

Чивас започна много вдъхновено мача, подкрепян от препълнените трибуни на стадион "Омнилайф". Още в 8-ата минута Баутиста свали една дълга топка към връхлитащия Хавиер Ернандес и той от воле не остави никакви шансове на Кушчак, откривайки резултата в мача. Радостта на домакините обаче бе кратка, тъй като само две минути по-късно резултатът бе изравнен. Смолинг се извиси при едно центриране от корнер и с глава прати топката в мрежата за 1:1.

Играчите на Чивас обаче продължиха да бъдат много активни и създадоха още няколко добри положения пред вратата на своя съперник. В 16-ата минута Баутиста с глава бе близо до гола, четири минути по-късно Чичарито стреля с ефектна задна ножица, но в аут, а в 28-ата минута отново той пробва далечен изстрел, но в ръцете на Кушчак. В 39-ата минута обаче стражът на "червените дяволи" бе безпомощен, след като при едно центриране от фаул Баутиста се измъкна и чукна топката в мрежата за 2:1.

Футболистите на Манчестър пък не създадоха почти нищо интересно през първото полувреме, като едва в 44-ата минута Скоулс отправи далечен удар, но той не застраши вратата на домакините.

През втората част Юнайтед започна малко по-добре и в 50-ата минута Смолинг имаше нова възможност да отбележи с глава след центриране от фаул, но този път шансът не бе на негова страна. В 58-ата минута обаче глупава грешка на Де Лает даде възможност на Васкес да стреля от близо и топката след рикошет профуча покрай вратата. При последвалия корнер обаче Рейносо се извиси и заби трети гол във вратата на англичаните. "Червените дяволи" пък можеха да намалят резултата в ответната атака, когато Чичарито бе изведен в наказателното поле, но ударът му мина покрай вратата.

Постепенно темпото на игра спадна и положенията пред двете врати намаляха. Все пак в 80-ата минута една хубава атака на гостите принуди защитник на съперника да сбърка и да изведе Нани в стрелкова позиция, а португалецът не сгреши за 2:3. В ответната атака обаче Чивас можеше отново да дръпне с два гола, но една засечена топка в наказателното поле бе избита от голлинията от Рафаел. В крайна сметка срещата завърши при този резултат за радост на феновете на Чивас.


Източник: Sport1
Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016
23.07.2012
20.05.2012
04.04.2012
23.02.2012
04.01.2012
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: