Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
На Острова пак недоволни от Бербо, не вкарвал във важни мачове
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:43 / 30.11.2010Коментари (0)705
© Blagoevgrad24.bg
Истинският голмайстор си личи в заплетените мачове

Петте гола на Димитър Бербатов срещу Блекбърн са наистина нещо сензационно. Но въпреки неговите неоспорими качества Манчестър Юнайтед наистина се нуждае Бербатов да вкарва, когато положението е напрегнато и когато отборът не играе добре.

Това обаче не се случва достатъчно често, откакто Димитър дойде от Тотнъм за 30,5 милиона паунда преди повече от две години.

Не трябва да се забравя, че петте му гола срещу Блекбърн бяха първите му попадения от 10 мача насам. Бербатов все още има какво да доказва, но изглежда, че той може да обърне нещата в своя полза.

Аз съм му фен и смятам, че е изключителен талант, един от тримата най-добри футболисти във Висшата лига като технически умения, когато му тръгне. Но не мисля, че има друг играч в историята на Висшата лига, който така да разделя мненията за себе си.

Представянето му срещу Блекбърн, което бе точно 2 седмици след слабата му игра и смяната срещу Астън Вила, обобщи добрите и лошите страни на рекордната покупка на Юнайтед.

За играч от неговата класа Бербатов просто не вкарва толкова често, колкото трябва. Фактът, че ръководството на клуба

още не е решило да предложи нов договор на българина

който да замени последните 18 месеца от сегашния му контракт, е красноречив.
Да вземем за пример двама велики нападатели от Висшата лига - Алън Шиърър, блестящ с Блекбърн и с Нюкасъл, и Тиери Анри, също толкова безпощаден с Арсенал.

Едно бе сигурно за тези двамата: когато отборите им се мъчеха и се нуждаеха от гол в последните минути на мача, те никога нямаше да бъдат сменени от своя мениджър.

А сър Алекс Фъргюсън реши да извади Бербатов, когато Ман Юнайтед губеше с 0:2 от Астън Вила, а седмица по-късно въобще не го взе в отбора срещу Уигън. Нещо, което никога нямаше да стане с Шиърър или Анри.

Бербатов има възходи и пропадания в Юнайтед. Когато Фъргюсън продаде Кристиано Роналдо, той сигурно е очаквал някой да заеме мястото му.

Оказа се, че този някой е Уейн Руни

Само че един отбор се нуждае от повече от една водеща фигура, а Бербатов има нужните качества да бъде точно този човек за Юнайтед и за Фъргюсън. Но разбира се, той може и да не успее да тръгне нагоре след представянето си срещу Блекбърн, и да изкара още 10 мача без гол.

За да се докаже наистина в Юнайтед, Бербатов трябва да почне да бележи в трудни ситуации, както за него, така и за отбора.

Да, той вкара победен хеттрик срещу Ливърпул преди и този сезон изглежда за него по-добър от предишния, но истинският голмайстор си личи в заплетените и оспорвани мачове.

Мачовете срещу Арсенал и Челси през декември са точно от този тип. Именно в подобни мачове Бербатов трябва да прави разликата.

Той не е типичният хищник на терена

и е различен от повечето цетрални нападатели, защото не е егоист пред вратата. Повечето нападатели са пълни егоисти и такива трябва да бъдат, за да вкарват головете, очаквани от тях. Но Бербатов никога не ми е правил впечатление на футболист, който се притеснява какъв ще бъде приносът му за период от 20 мача например. Просто такъв е неговият стил. Бербатов никога не се е ръководил от фикс идеята винаги да бъде в пеналта, за да засича центриранията. И дори сър Алекс не може да го промени в това отношение.

Бербатов вечно ще играе своята си игра, но него го нямаше тогава, когато наистина бе важно и когато Юнайтед се нуждаеше той да направи нещо повече. Предстоящите мачове срещу Арсенал и Челси идния месец могат да покажат

накъде ще тръгне кариерата на Бербатов
 
в Юнайтед. В началото на първенството изглеждаше, че Челси без проблеми ще дръпне в лигата, но всичко се обърна надолу с главата, след като се подхлъзна лошо в последните седмици. За разлика от сините, Юнайтед е все така без загубаq и то докато търси своята най-добра форма. Ако трябва да избера кой ще стане шампион в момента, бих избрал Ман Юнайтед.

Ако Руни успее да си върне формата, това ще бъде невероятен тласък за Юнайтед. Отборът ще бъде още по-силен и по-страховит, ако и Бербатов потвърди доброто си представяне от мача с Блекбърн и започне да вкарва голове и във важните мачове. Тогава, когато наистина е важно.

Алън Хансен
в. "Дейли Телеграф"
 Алан Хансен е бивш капитан на Ливърпул и на Шотландия от 80-те години, сега уважаван футболен коментатор на Острова

Източник: в. "Дейли Телеграф"
Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016
23.07.2012
20.05.2012
04.04.2012
23.02.2012
04.01.2012
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: