Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
6 от причините Бербо да се махне от национала, Божинов му лепнал прякора "Звезделин"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:10 / 14.10.2010Коментари (0)716
© Blagoevgrad24.bg
Димитър Бербатов и до днес не е разкрил в детайли причините за оттеглянето си от националния отбор. Нападателят само намекна за някои от тях, без да изпада в никакви подробности. И тъй като Митко едва ли някога ще съобщи фактите в прав текст, столична агенция предлага пълната истина за неговото напускане.

1.Постоянните приказки зад гърба му, докато е в националния отбор. Наско Сираков редовно подмятал, че Митко не е лидер, че не става за капитан. Сираков насъсквал останалите национали против Бербатов и направил опит да го скара със Стилиян Петров. Известно е, че Стилиян поддържа добри контакти с Наско и това донякъде имало ефект, тъй като в един период (около два месеца) Бербатов не си говорил с Петров.

2.Докато е на лагер с националния отбор в резиденция "Бояна", част от съотборниците му докладвали на ръководството, че Митко не спазва режима и скитосва до ранни зори. Веднъж на Бербатов му се наложило да напусне в полунощ заради здравословни проблеми на негов роднина. На другата сутрин в тима пуснали мухата, че Димитър купонясвал в заведение.

3. Прякорът Звезделин бил измислен от национали. Говори се, че зад идеята стоял Валери Божинов. Съотборниците на Бербатов го обявили за надут и за измислена звезда.

4. Постоянните подмятания от членове на изпълкома начело с Йордан Лечков, че Бербатов разхожда националната фланелка и във важните мачове се крие, вместо да поведе отбора. След един от провалите на тима Данчо заявил в прав текст на Бербо: "Много си активен при определянето на премиите за класиране, ама нещо не можеш да си ги изкараш тия пари!"

5. Намесата в работата на Станимир Стоилов. Митко бил на няколко пъти свидетел как хора от изпълкома "молели" Мъри да взима и пуска техни футболисти в националния отбор. И как заради мениджърските напъни Стоилов се чудел на кого най-напред да угоди. Когато обяви официално, че напуска националния тим, Бербатов на няколко пъти подчерта, че мястото на Мъри не е тук и му пожелава да се докаже на друго място. "Нормално е Стоилов да извика някои футболисти, които познава от периода си в Левски, но е абсурд почти винаги да му спускат играчи отгоре", възмущавал се вече бившият капитан на националния отбор. Бербо постоянно твърдял, че с екипа на България трябва да играят футболисти, които са постоянни титуляри в клубовете си и най-важното - да се намират в отлична форма и кондиция.

6. Недоволният сър Алекс Фъргюсън. Мениджърът на Манчестър Юнайтед оставал разочарован след завръщането на Бербатов от мачове на българския национален отбор. Митко бил винаги изнервен, разконцентриран и непълноценен по време на тренировките и в по-голяма част от мачовете на Юнайтед. Шотландецът предложил на Бербо да се замисли дали има смисъл да играе за България, след като редовно се прибира от София съсипан психически.

Източник: в. "7 дни спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016
23.07.2012
20.05.2012
04.04.2012
23.02.2012
04.01.2012
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: