Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Изпусна ли Бербо автобуса?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:25 / 27.04.2010Коментари (0)1329
© Blagoevgrad24.bg
През първото полувреме на мача Манчестър Юнайтед - Тотнъм, Димитър Бербатов бе ангажиран с обичайния си рецитал - да изпуска положения, да не прави много и през цялото време да изглежда като човек, който току-що е изпуснал последния автобус за вкъщи. Това донякъде може да ни накара да простим самодоволната усмивка на президента на Тотнъм Даниел Леви в ложата на "Олд Трафорд". Със знаците, загатващи за поредния слаб мач на Берба, все повече се затвърждаваше мнението, че Леви е отговорен за една от най-добрите сделки в историята на Висшата лига.

Добра обаче само за една от страните защото преди почти 20 месеца Леви успя да измъкне 30,75 млн. паунда от Манчестър за българина. В същия момент в Челси най-вероятно са гледали мача и са се радвали, че Юнайтед няма опитен нападател. Някой различен от Бербатов, който да замени пострадалия Руни. В един момент през първото полувреме кристално се видя колко много е паднал Бербатов в сравнение с очакванията на "Олд Трафорд". Става въпрос за ситуацията в 31-ата мин. Изглеждаше, че Бербо ще вкара любезно подскачащата и подканяща го топка във вратата. Но в крайна сметка я засили към трибуните. Технически това бе много трудна ситуация и щеше да е страхотен гол. Юнайтед счупи трансферния рекорд с Бербатов именно с надеждата, че в такива моменти той може да сътвори магия. Но като изключим спиращия дъха финт, с който врътна Джеймс Колинс от Уест Хем и поднесе топката на тепсия на Кристиано Роналдо през октомври 2008 г., е трудно да се сетим за запомнящи се моменти на българина.

Да не говорим за мачове, които сам е спечелил. Но в събота, след почивката, нещо се случи. С излизането на терена Бербатов знаеше от колко огромно значение са следващите 45 минути. Не само за титлата на Юнайтед, а и за неговото бъдеще в Манчестър. Как иначе да си обясним впечатляващия нехарактерен принос на Берба за първия гол и играта му в целия мач. О, чудо - той искаше да се движи.

В отсъствието на Руни Бербатов реши да поеме нещата в свои ръце и заприлича на нападател. Той безпроблемно развъртя Беноа Асу-Екото по левия фланг и чукна с петичка към Патрис Евра в пеналта. Там той бе фаулиран, а Райън Гигс не сбърка от дузпата. Отличният Нани пък елегантно прехвърли Еурелио Гомеш, след като прeди това Ледли Кинг бе вкарал за Тотнъм.
Това подготви почвата за взривоопасен финал. Но след много търпение от страна на треньорския щаб към Бербатов (търпението нас Фелън сякаш бе на границата), той най-накрая показа малко от звездния си прах.

"Много се изговори за Берба, но ние сме наясно с качествата му - каза Фелън. - Всичко, което искахме от него, е малко от това, което дълго време не бе показвал, а знаем, че може. Виждали сме да го прави в миналото и не спирахме да го бутаме и да го бутаме. И той показа, че е на прав път. Мисля, че особено през второто полувреме игра много добре. Той е страхотен талант, няма съмнение в това. А всички - треньорите и мениджърите - искаме повече от големите таланти. Същото е с Гигс и Скоулс. Бербатов не прави изключение."

Разбира се, може да се окаже, че Бербатов е показал прекалено малко и прекалено късно. Юнайтед вече започна да се оглежда как да се освободи от него. В идеалния вариант, като го размени за някой голям играч. Байерн Мюнхен вече показа, че има интерес. Има и вероятност Берба да отпраши към Милан за сметка на холандеца Клаас Ян Хунтелаар. Не може обаче да отречем, че Бербатов не бе сам срещу Тотнъм - Нани и Евра му помогнаха много. Тотнъм също. Те пристигнаха в "шампионска форма", както каза Фърги, но истината е, че надали те самите са си вярвали, че след успехите над Арсенал и Челси могат да бият и Манчестър. Играещият с ляв крак Асу-Екото бе пратен на десния бек, а Уинстън Паласиос бе тромав в халфовата линия. Срещу Юнайтед ясно си пролича липсата на темпо у Паласиос. Но важното е, че Бербатов най-накрая смени стила си и успя да се възползва от помощта на съотборниците си и слабостите при съперника. Въпросът е дали го направи навреме.

Джеймс Дъкър
"Таймс"


Източник: sportline

Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016 »
23.07.2012 »
20.05.2012 »
04.04.2012 »
23.02.2012 »
04.01.2012 »
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: