Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Бербатов, върви по дяволите!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:53 / 06.04.2010Коментари (0)1026
© Blagoevgrad24.bg
Юнайтед го купи за големите мачове, но той вкарва само на джуджетата. Алекс Фъргюсън развенча теорията, че има незаменими футболисти. Рууд ван Нистелрой, Рой Кийн, Кристиано Роналдо: това са само три примера. Сега Великият Алекс трябва да покаже, че може да оцелее и без Уейн Руни. В реванша с Байерн Манчестър Юн има нужда поне от един гол, но без Руни е чудно кой ще се нагърби да вкара.

Статистиката на Уейн е зашеметяваща. Когато Кристиано Роналдо вкара 42 гола в предпоследния си сезон в Манчестър, нямаше жив човек, който да си помисли, че това ще бъде повторено. Руни обаче има 34 гола в 38 мача. Той вкара 5 в петте мача от Шампионската лига, в които започна титуляр. Наниза 18 гола в последните си 13 мача. Повечето нападатели биха били доволни да вкарват средно по гол на 2 мача, но Руни бележи на всеки 74 минути.

Лишен от голмайстора си, Фъргюсън ще опре до Димитър Бербатов. Валенсия и Нани ще му центрират, Скоулс ще го извежда, но какво ще направи българинът, е друг въпрос. Той е класен играч, но феновете на Юнайтед го чакат твърде дълго да намери формата си, почти два сезона.

В големите мачове Фъргюсън почна да разчита в атака само на Руни. Това повлия негативно на Бербатов. Сега обаче е моментът, в който да докаже защо е в Манчестър Юн.

Според някои фенове една от причините Бербатов да бледнее, е приликата му с Кантона. Димитър изпитва нужда да е човекът, около когото се гради играта и за когото играе отборът. Така беше в Тотнъм, но не и в Юнайтед. При Шпорите мудният му стил беше определян като чудесно умение: знак, че той може да диктува скоростта на мача, както никой друг. В Манчестър Юн правилата са други. Нападателите трябва да бележат, но също да гонят и пресират, когато топката не е в тях. При втората част от изречението Берба се проваля. Въображението, което показа в Тотнъм, се вижда твърде рядко на "Олд Трафорд". В Юнайтед Берба е оставен на заден план. Зад неговото хладно поведение се крие огромно разочарование, че пропусна толкова много важни мачове. Засега има само един старт в Шампионската лига - срещу ЦСКА в Москва. Дори 18-годишният Македа е почнал повече мачове в евротурнирите.

Бербатов има дарба. Увереността обаче е качество, което той отчаяно опитва да си върне. Димитър има 12 гола през сезона и общо 26 в кариерата си в Манчестър Юн. Но за 577 минути е вкарал само един гол срещу отборите от Топ 4 - Арсенал, Ливърпул и Челси (б.р. има гол срещу Челси). Най-големите постижения на българина са гол срещу Евертън, по 2 срещу Тотнъм и Фулъм. Вкара срещу Олборг и Селтик в Европа и на отбори като Болтън, Стоук С, Уигън, Хъл С, Портсмът, Уест Бромич, Бърнли във Висшата лига. Манчестър Юн нямаше нужда да дава толкова пари за човек, който бележи само на малките. Той бе купен за големите мачове, защото с Тотнъм наказа тези, които сега с Манчестър Юн не успява. За 2 сезона при шпорите българинът вкара 2 пъти на Арсенал, 3 пъти на Челси и веднъж на Манчестър Юнайтед.

Том Инглиш
"Скотсмен"

Източник: в. "7 дни спорт"
Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016
23.07.2012
20.05.2012
04.04.2012
23.02.2012
04.01.2012
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: