Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Политически
Спортни
Бизнес с дрехи ли прати полицаи при брата на Бербатов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 21:45 / 10.05.2010Коментари (0)1577
© Blagoevgrad24.bg
Асен Бербатов(вдясно)
Престъпил ли е закона Асен Бербатов, или известната в цяла Европа фамилия попада случайно в скандалните новинарски хроники. Това се питат от месец благоевградчани.

Сватба на годината, непогасен кредит, полицейски обиск са случките, които вкарват прочутата фамилия в хорските уста на малкия Благоевград.

Братът на футболната звезда от "Манчестър Юнайтед" Димитър Бербатов обяснимо привлича любопитството. За последен път преди 2 седмици Асен влезе в общественото полезрение, след като се разбра за полицейска акция в дома му.

На 20 април в 9,30 ч 4-ма цивилни полицаи, данъчен и поемни лица позвънили на вратата на апартамента му в центъра на Благоевград. По това време Асен и съпругата му Димитринка си пиели сутрешното кафе. "Поискаха ни документи от фирмата ЕТ "Бербо-Асен Бербатов". Дадохме им ги и те си тръгнаха. Измислица е, че е имало претърсване на жилището от антимафиоти с качулки", каза съпругата на Асен Мими, както галено я наричат приятелките й.

Двамата живеят в голям апартамент на бащата на Димитринка Тони Ганчев. Той е със заможно потекло, а от години живее и работи в Испания. На партера на 4-етажната кооперация младите Бербатови преди 2 г. отварят магазин за маркови италиански дрехи.

Кризата обаче удря по бизнеса им. В началото имало доста клиенти, които дори и от любопитство да видят магазина на Бербатов влизали и пазарували.

Напоследък обаче оборотът намалял драстично и преди няколко месеца двамата били принудени да го закрият. Предприели и процедура по закриване на фирмата, казва Мими. Тя предполага, че изисканите документи от полицаите са във връзка с доскорошния им бизнес. Повече обяснение обаче не получили за причината за неочакваното посещение.

Иначе полицаите били учтиви, внимателни и не е имало заповеди за лягане на пода, държи да подчертае Мими. Прокуратурата, по чието разпореждане са иззети документите, загадъчно мълчи.

"Има образувано досъдебно производство за престъпление, но то не е срещу Асен Бербатов, а срещу неизвестен автор. В хода на разследването е преценено, че трябва да се провери и той. Получили сме разрешение от съда за обиск, претърсване и изземване", лаконична е наблюдаващият прокурор Весела Стоилова.

Тя отказа да поясни в коя област е извършеното престъпление. Категорично обаче отрича да е свързано с продажба и съхраняване на дрога, каквито слухове плъзнаха в Благоевград.

"Разследването е още в много начална фаза, престъплението е сложно, затова не бива да изтича информация и да се пречи. Безкрайно уважавам футболиста Бербатов. Фамилията обаче не е причина да бъда предпазлива и не е пречка. Мълча само в интерес на работата. Това, че сме предприели действия, нищо не значи", допълни прокурор Стоилова.

Предполага се, че фирмата на Бербатов се проверява за данъчни престъпления, извършени и на територията на столицата, където по документи "лъснала" и тя.

Според други слухове полицаите проверявали връзка на Асен с мрежа за източване на кредитни карти. Това обаче е малко вероятно, защото са иззети фирмени документи. От данъчната служба в Благоевград отрекоха да проверяват Бербатови.

Крайно предпазлив за акцията е директорът на ОД на МВР Йордан Кочев. "Оперативни служби от областната дирекция не се занимават със случая", коментира назначеният наскоро временен директор.

Плъзна слух, че бащата на братята Иван Бербатов, който от години живее в София, в деня на акцията е бил случайно в Благоевград и докато полицаите проверявали жилището на сина му, той гостувал на полицейския шеф Кочев.

"Познавам Иван Бербатов от 1972 г., когато дойде в спортния интернат. Аз също тренирах там. По-голям съм от него обаче и не съм сигурен дали той ме познава. Откакто съм назначен за временен директор, не съм се срещал с него, заявявам го категорично", ядосва се Йордан Кочев.

Наш репортер опита да се свърже с Асен и Мими Бербатови повторно, за да коментират неофициалните информации по техен адрес, но телефонът им дни наред даваше свободно и накрая бе изключен.

За последно разговор водихме с Мими, докато Асен шофираше в чужбина. Техни съседи казаха, че не са ги виждали от 10-ина дни. Предполагат, че може да са зад граница и още да не са се върнали.

Само два месеца по-рано Асен бе замесен в друг скандал. Оказа се, че заради необслужен банков кредит фирмата му бе предадена на съдия-изпълнител.

ЕТ "Бербо-Асен Бербатов" сключил договор за овърдрафт на 15 август 2008 г. в ПИБ, на която брат му е рекламно лице. Не погасявал обаче финансовото си задължение. Поръчител на бързия кредит станала съпругата му Димитринка.

След като крайният срок за погасяване на задължението изтекъл, банката предприела съдебни действия за издаване на заповед за незабавно изпълнение съгласно чл. 417 от ГПК. Съдия от районния съд се разпореди за издаване на изпълнителен лист. Младото семейство дължало 3453 лв. и наказателна лихва 316 лв.

Още преди да се пристъпи към принудително събиране на дължимата сума и разпродаване на домашно имущество, Асен си върна дълга доброволно. Тогава той обясни, че не е бил уведомен и подсетен, че има да връща.

"Забравил съм една вноска, и то несъзнателно. Щом научих, че дължа пари, отидох в банката, разбрахме се и съм ги внесъл, а оттам ми казаха, че вече няма проблеми и на никакъв съдия-изпълнител няма да ме дават, оправда се Бербатов-брат.

Майка му Маргарита, която напоследък избягва да разговаря с представители на медиите, бе лаконична, че всеки има кредит. Случвало се човек да забрави, ако не му го удържат директно от заплатата, а Асен е голям и сам може да се справя.

За благоевградчани не е тайна, че Асен, който е 2 г. по-малък от брат си Димитър, е слабостта на майка си. Митко от малък е изцяло отдаден на футбола, откъснал се е от родителите си и влага цялата си енергия в борбата към върха. Докато Асен е играл в "Пирин", бил е близо до мама и се смята за глезеното дете.

Заради постоянното му сравняване с именития си брат той се чувствал потиснат, което майка му пък компенсирала с прекомерни грижи.

Известни футболни спецове, които са наблюдавали изявите на двамата братя още като деца, са категорични, че Асен е имал не по-малък талант от брат си.

Някои дори смятат, че е можел да стане и по-добър от него, ако е подхождал с повече усърдие и сериозност към тренировките.

26-годишният Асен обаче бързо се отказа от футбола и преди близо 3 г. се ожени, като изпревари батко си.

Сватбата му с Мими бе определена като светското събитие на годината за града. Суматохата тогава отново бе повече заради присъствието на тогавашната звезда на "Тотнъм" Димитър Бербатов.

Над 150 гости празнуваха в най-големия ресторант, а известни фолкизпълнителки веселяха сватбарите. Роклята на младоженката бе дело на благоевградска модна агенция, с 1000 камъка "Сваровски" от италианска тафта.

Свекървата Маргарита Бербатова пък блестеше с рокля с гол гръб, изработена от столична модна агенция.

Източник: в. "24 часа"

Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016 »
23.07.2012 »
20.05.2012 »
04.04.2012 »
23.02.2012 »
04.01.2012 »
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Евроизбори 2024
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
Застреляха Алексей Петров
Обвиниха Лена Бориславова във фалшификация на документи
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: