Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Странно, Бербо може да не е Футболист на годината у нас
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:31 / 30.11.2010Коментари (0)736
© Blagoevgrad24.bg
Светът се прекланя пред Димитър Бербатов след петте му гола в един-единствен мач - срещу "Блекбърн", при победата 7:1 в английската Висша лига.

Това досега е било по силите единствено на трима, родени на Острова. Това са Анди Коул, Джърмейн Дефо и идзолът от юношеските години на Митко Алън Шиърър. Нашият обаче е първият чужденец, а съвсем малко не му достигна, за да вкара шесто попадение и така да изскочи еднолично напред.

"Никой не е пророк в собствената си страна" обаче е израз, който може да пасне точно на Бербатов в края на тази година. Все повече гласове сред спортните журналисти и във фенските форуми в интернет призовават, че е време

да бъде сложен край на Бербоминацията в анкетата за "Футболист на годината" в България. Гласуването приключва точно след седмица, като №1 в най-популярния спорт ще се излъчи за юбилейния 50-и път.

Достатъчно хора с авторитетни позиции в медиите са на мнение, че Бербатов не трябва да става за седми път победител, с което да подобри собствения си рекорд и да се откъсне на 2 от най-успелия ни футболист за всички времена Христо Стоичков.

Основен коз на нехаресващите централния нападател на "Манчестър Юнайтед" е оттеглянето му от националния отбор. Куриозното е, че година по-рано горе-долу същите хора атакуваха Бербатов именно поради присъствието му там. В медиите дори имаше призиви, че е по-добре той да не играе, защото не се раздавал, не се стараел достатъчно, не вкарвал нито на сериозни съперници, нито във важни мачове.

Показателни са и заглавията в някои от вестниците между хеттрика срещу "Ливърпул" и петте гола в събота. То не беше надпреварване да се броят минутите му без попадение, трансфер в Турция, информации, че е най-големият трансферен провал и така нататък.

Миналата седмица един от спортните всекидневници в България лансира версията, че има заговор Бербатов да не е отново футболист на годината. Проучване на "24 часа", но преди петте гола на Митко срещу "Блекбърн", показа, че този път наистина няма да има концентрация на гласове за него, а сериозни съперници са му поне четирима играчи.

Самият формат на анкетата също дава надежда за антибербатовците. Вероятно за първи път от много години, а може би и въобще участващите трябва да впишат само едно име - това на победителя, без второ и трето място. По този начин със сигурност ще бъдат намалени точките за Бербатов.

През 2006 г. мениджърът на Бербатов Емил Данчев обвини някои медии, че са организирали заговор за избора на Мартин Петров. Още по-рано - пре- 2001 г. пъг се говореше, че са хвърлени доста усилия, за да стане първи Георги Иванов-Гонзо вместо спечелилия три купи в Шотландия Стилиян Петров. Този път се визира натиск от страна на благодетеля на "Литекс" Гриша Ганчев в полза на Ивелин Попов. Нападателят, който вкара гола за победата ни срещу Уелс, премина в турския "Газиантеп" именно от ловешкия тим.

Източник: в. "24 часа"
Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016
23.07.2012
20.05.2012
04.04.2012
23.02.2012
04.01.2012
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: