Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Мъгла около бъдещето на Бербатов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:45 / 26.11.2010Коментари (0)565
© Blagoevgrad24.bg
Разочарованието на българина изкипява след 15 мача без гол

В навечерието на мача с Рейнджърс в Глазгоу сър Алекс Фъргюсън отчете, че може би е сменял прекалено често нападателите на Манчестър Юнайтед. Но дали няма да бъде принуден да ги размества отново?

Уейн Руни изигра за пръв път пълни 90 минути за Юнайтед от 19 септември в мача срещу Ливърпул. Но положението на играча, който гравира името си в историята на клуба с легендарния си хеттрик в същия този мач, става все по-притеснително. И по-разрушително.

Независмо дали ви харесва или не, смущаващото поведение на Руни остава извън терена, което може да се замаскира с представянето на отбора. Обаче притесненията за партньора му в атаката, Димитър Бербатов, идват от неговата раздразнителност на игрището, което може да се окаже много по-вредно за тима.

Берба винаги е бил критикуван за предполагаемата му ниска работоспособност на терена. Но не в това е въпросът, защото въпреки всеобщото схващане на обикновения фен той си върши своята работа.

Главният проблем е неговото отчаяние

което е много отчайващо да се гледа. Бербатов често е определян като играч, който се сърди на терена или който е постоянно недоволен. Той обаче има умения, с които малко футболисти могат да се похвалят, особено спирането на топката с едно докосване. Бербатов обаче задължително трябва да се успокои, иначе рискува да изкара дълго време в студенината и самотата на резервната скамейка. Един от призивите на Фъргюсън преди мача с Рейнджърс беше играчите "да се събудят". Особено след разочароващия мач с Астън Вила преди две седмици, в който Бербатов бе главният виновник.

Независимо дали пропуска добра възможност, дали изкарва яда си на страничната греда, или вдига раздразнено ръце към съотборниците, безупречната репутация на Бербатов може да се окаже опетнена - особено в очите на мениджъра Алекс Фъргюсън. Точно заради горните 3 своеволия той не бе дори на резервната скамейка за мача с Уигън миналия уикенд.

Не че Бербатов игра толкова слабо срещу Рейнджърс, но амбицията му да помогне за успеха на отбора е поставена под съмнение.

А проявите на детинско поведение бяха предостатъчно

и срещу Рейнджърс, което едва ли вещае нещо хубаво за българина.

Особено обезпокоителна беше острата му и досадна реакция към Пол Скоулс, когато негов пас в началото не задоволи високите очаквания на Бербатов.

Да, хубаво е да показваш емоции. Да показваш, че те е грижа за представянето на отбора. Но има една поговорка: "Онзи, който живее в стъклена къща, не бива да хвърля камъни." Тази поговорка трябва задължително да бъде преведена на неговия славянски език, защото Бербатов така и не успява да я разбере.

Както и да е, но Бербатов усложнява отношенията си не само със своите съотборници. А и със самия себе си. Както често става, гениите са най-големите си и взискателни съдници. А точно сега

Бербатов се измъчва от преценката за самия себе си

Головата суша на елегантния нападател вече трае 15 мача след онзи знаменит хеттрик на "Олд Трафорд" (срещу Ливърпул). И неговото разочарование вече изкипява.

Да, вярно е, че Бербатов върши много повече от вкарването на голове - през миналия сезон той изработи повечето голови положения за Ман Юнайтед във Висшата лига.

Само че точно сега това не значи абсолютно нищо, ако един нападател не допринася с някой и друг гол, особено когато Юнайтед като отбор изпитва огромни трудности да доубие съперниците си.

При наличието на двама млади и нетърпеливи нападатели - Хавиер Ернандес и Федерико Македа, които дебнат за сграбчат своя шанс, Бербатов трябва да преодолее това свое безпокойство и страх. В противен случай Фъргюсън ще бъде принуден да предприеме нещо, за да намери друга двойка титулярни нападатели.

Това, което Димитър Бербатов е длъжен да направи, е отново да се съсредоточи и да започне пак да се радва на своя футбол. Защото ако успее, Манчестър Юнайтед със сигурност ще се радва на успешен сезон. Както в Англия, така и в чужбина.

Дейвид Хамънс

Източник: theunitedreligion.com
Още по темата: общо новини по темата: 402
08.06.2016
23.07.2012
20.05.2012
04.04.2012
23.02.2012
04.01.2012
предишна страница [ 1/67 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров започва участие на Мастърс 1000 в Мадрид днес
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Григор Димитров започва в Мадрид в утрешния следобед
Признание към европейските медалисти на ТК "Фолкън" – Благоевград
Манчестър Юнайтед постави Бербатов на легендарен шал
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: