Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Георги Дерменджиев: Столът на Ясен е взривоопасен!
Автор: Стойчо Генов 14:24 / 26.03.2021Коментари (0)581
©
Постът на новия национален селекционер по футбол на България Ясен Петров е взривоопасен. Това предупреди неговият предшественик и съгражданин Георги Дерменджиев. Пловдивският специалист, класирал Лудогорец в групите на Шампионската лига, води "лъвовете" в продължение на малко повече от година.

Неговият договор изтече през декември и не бе подновен. Ясен Петров дебютира начело на националите снощи в домакинството на Швейцария от световните квалификации, загубено с 1:3. До края на март по програма са насрочени и двубоите с Италия на Националния стадион "Васил Левски" в неделя и със Северна Ирландия като гости идната сряда.

"Като позиция ролята на национален селекционер е много взривоопасна. Пожелавам успех на Ясен! Дано да има късмета да разполага с всички играчи, които той иска и които е набелязал. Просто времето е такова, сега и с тази пандемия. Това е едно от условията, които трябва да се изпълнят, за да има шанса да успее", заяви Георги Дерменджиев пред "България Днес". 66-годишният специалист сподели и очакванията си на старта на кампанията за класиране на мондиала в Катар догодина.

"Трябва да имаме много ясна концепция какви са възможностите на отбора. Затова трябва да знаем какви очаквания да имаме. По моя преценка започваме с едни значително силни отбори като Швейцария и Италия. Не бива да имаме излишни свръхочаквания. Трябва да се подготвя един отбор за бъдещето. Естествено, нека да се викат и да се играе с футболисти, които са в добра форма и имат бъдеще. Не трябва да се дава даром позицията на някой само защото казваме, че е млад", препоръча Дерменджиев на своя наследник Ясен Петров.

Под ръководството на Бат' Жоро, както го наричат футболистите, "трикольорите" записаха 7 загуби, 2 равенства и 2 победи. Успехите бяха над Чехия в официален мач без значение и над Гибралтар в контрола. България така и не успя да се класира за Евро 2020 след загубения бараж от Унгария, а освен това изпадна и в Група "C" в турнира Лига на нациите.
Още по темата: общо новини по темата: 350
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
27.09.2021
предишна страница [ 1/59 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Въпреки отпадането Григор Димитров е близо до ново изкачване в ранглистата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: