Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Ясен Петров: Ще играем за резултат, а не красиво! Коце Видолов става мой помощник
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:32 / 15.01.2021Коментари (1)513
© Антон Узунов
Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов представи новия селекционер на България Ясен Петров. Специалистът отговаря на журналистическите въпроси и заяви, че националният ни отбор няма да играе атрактивен футбол като Барселона, а ще търси резултатите. Ясен Петров заяви, че не се страхува и е оптимист. Той изрази готовност да поеме цялата отговорност, каквото и да се случи.

 "Осъзнавам с какво се захващам. Бях далеч, ясно е, но не съм бил далеч от това какво се случва с българския футбол. В стаята си в Китай на единия екран гледах мачовете от китайското първенство, а на лаптопа гледах българските мачове. През последните шест месеца не съм спирал да се интересувам какво се случва. Най-вече е чест, че имам тази покана. Не става въпрос за пари. Имах възможност да работя в най-многолюдната държава. Трябва да върнем искрицата. Представителният отбор вълнува както мен, така и привърженици на футбола. Това е колективен спорт и ако има искрица, ще е радост за българския народ в тежка ситуация на пандемия. Ще направя всичко възможно с моя екип да върнем усмивките на хората“, започна Ясен Петров, цитиран от dsport.bg.

"Познавате Жоро Шейтанов, Коце Видолов и едно ново момче Алекс Георгиев допълва моят екип. Той е работил в националния отбор. Четири човека ще дадем всичко възможно, това са хората“.

"Ще ми трябва малко време да вляза надолу в структурата. Аз говорих с треньора на младежите и ще продължаваме да говорим. Ние трябва да работим в екип. По принцип футболът е колективна игра и хората около футболистите също трябва да са колектив. Тази атмосфера да я пренесем към футболистите. Важно е да имат самочувствие и да нямат страх“, смята Ясен Петров.

"Много ми се иска да не подценяваме играчите, а те да не се надценяват. Трябва да вярваме играчите и с тях да постигнем успех. Бъдете сигурни, че ние няма да играем като Барселона. Ние ще играем за резултат. Ще се опитаме каквото можем във времето, което сме заедно, тактически да сме подготвени. Първите мачове са през три дни. Това ще е на първо време. Ако имаме малко късмет, ще върнем усмивката даже на лицата на футболистите“.

"Хора, които са във форма, ще използвам. Ще дам време и на млади играчи. Ще ми трябва време, да пътувам да наблюдавам. Целият екип ще се разхвърлим и ще говорим с треньорите на водещите отбори. Знаете кои са отборите с български футболисти. Нямаме много време и ще реагираме по бърз начин. Ще ви помоля за малко спокойствие, не ми се дават пресконференция, за да имаме повече време за работа“.

"Аз нямам обаждания от мениджъри. Ако се чуя с някой мениджър, ще бъде във връзка с играч в чужбина и все пак ми трябва информация. За мен най-важното е хората, които извикаме да са във форма. В момента всички са на лагери и трябва да се пътува, за да видим състоянието на футболистите. Ще обикаляме и ще гледаме кой в какво състояние е. Програмата наистина е впечатляваща. Трябва да намерим формата, за да се справим. Трябва да викнем по-голяма група, за да има ротации“, заяви новият национален селекционер.

"Ако аз не вярвам, нямаше да стоя пред вас. Лидер се става с показаното на терена. Имам наблюдения и представа от много български футболисти. Ще се опитам да им дам това самочувствие. Не мога да живея в едно време, в което има негативи и тъмнина. Може да съм малко луд, но аз вярвам. По принцип съм страшно позитивен. Смятам, че това е една възможност. В колективните спортове всичко е възможно. Имам си свои любимци в българския футбол, има хора, които могат да играят, но не искам да ги споделям. Не искам още в началото да влизам в тези интриги.

"Няма как да коментирам министъра на спорта. В България всеки дава мнение, разбира от политика и футбол – свободна страна сме и хората са със свободно мислене“.

Ясен Петров сподели как се е променил в Китай, където доскоро работи:

"Първо, съм побелял много, имам малко по-дълга брада. Много емоции изпитаха и минах през доста трудности. В Китай схемата на първенството е различна. Мисля, че съм малко по-мъдър и малко по-луд“

"Работим директно да съберем отбор за квалификациите. Всеки млад играч, който играе добре, ще получи шанс. Нека да започнем да работим и то ще стане ясно. Не искам да давам бройка и после нещата да се получат по различен начин. В момента не мога да говоря конкретно. Уважения към всички работили в националния отбор преди, не е коректно да говоря какво е било преди мен. Ако всички се борят като лъвове, нещата може да отидат към по-добро. От нищо не се притеснявам, като няма резултати, съвсем нормално е да си тръгна. Изпълнен съм с оптимизъм. Дано се случат нещата. В крайна сметка каквото стане“.

"Каквото и да се случи, аз ще поема цялата отговорност. Футболистите искам само да имат малко по-голямо самочувствие и вяра. Убеден съм, че няма да е лесен този път. Не се предавам лесно, дано да имаме и късмет“.

"Вече имам телефона на бившия селекционер Георги Дерменджиев, може да се чуем и да се видим. Веднага трябва да си вляза в длъжността, нямам много време. Надявам се да се чуем. Още днес може да му звънна. Няма мечта, която да не ми се е сбъднала. Мечтал съм да водя Левски, да водя отбор в Китай, да водя националния отбор“, каза за финал Ясен Петров.
Още по темата: общо новини по темата: 350
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
27.09.2021
предишна страница [ 1/59 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Едва ли могат да играя за каквото и да е от двете обаче. :(
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Стилиян Петров получи награда за благотворителност
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: