Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Отмениха евроквалификациите за подрастващите, три наши отбора вече са на финалите
Автор: Стойчо Генов 16:44 / 16.06.2020Коментари (0)580
©
След внимателна оценка на условията за здраве и безопасност в цяла Европа, както и след редица конференции с представители на национални федерации, европейската конфедерация по волейбол (CEV) отмени всички европейски квалификации за подрастващите. Пандемията от коронавирус вече провали първоначално направения график в началото на годината.

В съответствие с решението, взето от Управителния съвет на CEV през април, ще бъдат разпределени свободните места за финалната фаза на Евроволей според съответната европейска ранглиста.

"Въпреки че това е трудно решение, благосъстоянието и здравето на всички, свързани със спорта, остават на първо място. Освен това в Европа все още съществуват ограничения за пътуване, отборите имат ограничени възможности за тренировъчен процес и затова организацията и провеждането на тези събития не е възможно", гласи прессъобщението от CEV.

От европейската централа ще се свържат с националните федерации, чиито отбори имат право да участват във финалните фази на Евроволей според съответния ранкинг, за да определят окончателния списък на отборите. Конфедерацията ще уведомява своевременно с допълнителна информация.

На този етап гарантирани места има само за домакините на Евроволей – за девойки под 19 г. и юноши под 20 г. Това са съответно Босна и Херцеговина,  Хърватия и Чехия.

Що се отнася до възрастовите групи девойки под 17 години и юноши под 18 години, освен домакините (Черна гора и Италия) и след оттеглянето на Гърция като съорганизатор, победителите в проведените вече зонални квалификации за 1-ви кръг също вече са резервирали своя билет за финалната фаза.

Това са:

• U17 жени: Сърбия (BVA), Русия (EEVZA), Словакия (MEVZA), Финландия (NEVZA) и Италия (WEVZA)

• U18 Мъже: Турция (BVA), Полша (EEVZA), Чехия (MEVZA), Финландия (NEVZA) и Франция (WEVZA)

Останалите шест отбора за всеки пол ще бъдат определени в резултат на европейската ранглиста за всяка възраст, след като съответните национални федерации потвърдят участието си в събитието.

Според европейските ранглисти България класира три отбора директно на финалите на Евроволей. Това са юноши под 18 години (водени от Мартин Стоев), девойки под 17 години (водени от Диян Боюклиев) и девойки под 19 години (водени от Габриела Айшинова). Единствената национална селекция, която не намира място директно на финалите на Евроволей по континенталната ранглиста, е отборът за юноши под 20 години, който е воден от Найден Найденов.
Още по темата: общо новини по темата: 211
14.10.2022
27.09.2022
13.09.2022
10.09.2022
28.08.2022
26.08.2022
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Стилиян Петров получи награда за благотворителност
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: