Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Иво Тренчев: Пирин има сили за елита, проблем е, че не вкарваме
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:45 / 07.05.2015Коментари (0)795
©
Бившият централен защитник на Пирин Благоевград, Славия, ЦСКА и Левски Иво Тренчев пое "орлетата" след освобождаването на Йордан Самоковлийски - бе повишен в старши треньор. Той говори пред "Тема Спорт" за представянето на тима в последните мачове, битката за елита с Локомотив Горна Оряховица (с точка пред благоевградчани са), бъдещето си в треньорския занаят.

Г-н Тренчев, има ли сили Пирин да се пребори за промоция в елита?
- Има. И ако влезем в А група ще е напълно заслужено. Но това ще стане само, ако Локомотив Горна Оряховица сбърка до края, а ние не го сторим. Често в първенството си сменяхме ролите. Изпуснахме момента да им се откъснем и да сме по-скопойни и вече сме догонващи.

Какво не достига на тима, на какво ще наблегнете в паузата (в този кръг Пирин печели служебно срещу Спартак Вн)?
- Пуснахме отбора в тридневна почивка, за да се отърсят футболистите от напрежението. В следващите десетина дни до мача със Септември Симитли ще наблегнем на представянето в завършващата фаза. Наистина ни е трудно в последната третина на игрището да намираме правилните решения, още повече когато противниците действат с много хора в отбрана. Но така е и с по-големи клубове. Похвалното е, че създаваме ситуации, но реализирането им става проблем. Дано да е временен. Най-важното до края на сезона ще са победите. Иначе е хубаво, че отборът ни доминира, контролира събитията на терена. И с изключение на домакинството на Локомотив Горна Оряховица (2:0), в което стана двуостър мач, винаги сме имали доминираща роля. Но стигаме до наказателното поле и почват проблемите - доста изпускаме. Ако всичко бе ОК, вече щяхме да сме влезли в А група. В момента обаче не сме и на второ място, което тежи на всички. Напрежението взе да се усеща сред играчите - знаят, че от една грешка всичко може да рухне. Въпреки това надеждите за влизане в елита остават. От нас се иска да побеждаваме до края, а Локо Горна Оряховица да сгреши. И двата тима се представяхме колебливо... Често в гостуванията ни хвалят. Съперниците казват, че ние сме най-добрия отбор, но това не ни топли, защото класирането е друго. 

Сега Пирин трябва да стиска палци на Септември Симитли, който в събота приема Локо ГО...
- Септември си реши оставането в групата. Вярвам, че ще играят феърплей, независимо кой друг тим касае техния мач. Те си имат достойнство като клуб и вярвам, че ще защитят честта си. 

Дълги години се подвизавахте като централен защитник, но определено имате афинитет към нападателната игра, само за нея говорите...
- Така е. Никога няма да кажа на моя отбор да се брани, да стои само зад центъра... Това може да стане само, ако съперникът е много висока класа и ни принуди. Моята идея е да се пресира дълбоко противника, да се отнема бързо топката, да се практикува комбинативен футбол. Това го правим в последните двубои, но ни липсват головете. Факт е, че те идват повече от статични ситуации. Но ако анализраме срещите ни от Верея насам ще видим, че сме изпуснали повече от 14 чисти положения. Те са в срещите с Верея, Добруджа, Банско и Ботев Враца. В тях имаме три попадения и точно това е болното. Ще трябва да работим доста. Но като изключим опитните Владислав Златинов и Благой Наков, който играе по-малко, останалите са млади и тепърва трябва да се развиват. И да наблегнат на точния пас, доброто центриране и удар. Много от тях са само от година или две в професионалния футбол и нямат опит. Но с много труд могат да израснат.

Осигурен ли е клубът финансово?
- Да, нямаме никакви проблеми от такъв характер, стабилен клуб сме. Което означава, че трябва да подобрим играта в гостуванията си. Не искам да се оправдавам, но бяхме и ощетени в някои двубои - срещу Верея не ни дадоха дузпа, в Добрич свириха измислена такава за домакините. В този етап от шампионата е важно да няма и реферски грешки. Не искаме подаръци, а да се ръководят срещите обективно. Това обаче да го оставим встрани, защото проблемът трябва да го потърсим при нас.

Какви са амбициите ви в треньорството? Искате ли да продължите да водите тима или предпочитате да натрупате още опит като помощник?
- В Б група в момента нивото не е толкова високо, каквото бе преди години. Много мои връстници работят, а има дори и по-млади. Не е проблем да си поема отговорността като старши треньор - дали в Пирин или на друго място. В тази професия не можеш да си правиш много планове. Трябва първо да те поканят, а след това да оправдаеш гласуваното доверие. В Пирин така се развиха нещата, че трябва да довърша сезона. Какво ще става след това - не мога да кажа. Сега е важно да изпълним задачата на ръководството да влезем в елита.

Растат ли нови големи таланти в отбора?
- Имаме доста добри момчета, но не е редно да им споменавам имената. Благоевград винаги ще си остане футболен център. Въпросът е младите да си набиват в главите, че трябва да работят здраво и да качват нивото си. Даром нищо не става. Според мен доста играчи ще привлекат внимание към себе си, но нека не избързват да тръгват по други отбори. Те първо трябва да се научат да са лидери в Благоевград и след това да отидат в по-големи отбори. Защото се нагледахме на младоци, които тръгват към ЦСКА или Левски с половин сезон зад гърба си, а след това не е учудващо, че са резерви. Така им се спира развитието.

Още по темата: общо новини по темата: 125
02.07.2015
16.05.2015
02.05.2015
30.04.2015
26.04.2015
24.04.2015
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: