Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (1)
Пирин Бл и Пирин ГД извъртяха 1:1
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:30 / 25.01.2014Коментари (0)731
©
Контролният мач, игран при непрекъснат дъжд днес на градския стадион "Христо Ботев", между отборите на лидера в Югозападната "В" група Пирин Благоевград и последния в елитната "А" група - Пирин (Гоце Делчев) завърши 1:1.

Тимът от Гоце Делчев поведе в 5 минута с гол на Марио Близнаков, който изпълни пряк свободен удар от около 25 метра и топката спря в мрежата зад Бахтарлиев, след като премина през куп от играчи. Благоевградчани изравниха в 39 минута с дузпа, реализира от Владислав Златинов.

Старши треньорите на двата тима - Йордан Самоковлийски и Йордан Боздански, направиха доста смени през втората част и дадоха възможност за изява на всичките си налични футболисти.

И за двата отбора това бе втора проверка през зимния подготвителен период. В първата Пирин Гоце Делчев завърши със столичния Локомотив наравно - 0:0 в Дамяница преди два дни, а благоевградският Пирин победи с 3:1 Германея.

И двамата наставници оцениха контролата като много полезна.

"Изключително съм доволен от първото полувреме, през второто след направените смени се наруши ритъмът и начинът на игра, каза Йордан Боздански. Той само от седмица е начело на отбора от гр. Гоце Делчев, който след слабото си представяне през есента, кризата и промените в ръководството, беше напуснат от седем-осем основни футболисти. Ние правим отбор изключително само от местни момчета и може да се каже, че на практика правим нов отбор, каза треньорът. Ще имаме работа за подобряване на играта във всички линии. Ние откриваме първенство, малко контроли са заявени, но се надявам да се подготвим за първия мач. Винаги съм практикувал офанзивен футбол. И днес направихме доста добри атаки и на това ще наблегнем - във фаза атака. От една седмица съм в гр. Гоце Делчев, мисля, че момчетата са спокойни, не знам каква е била обстановката преди. Те са местни момчета, познават се, приятели са. Следващата проверка най-вероятно ще бъде в сряда с Банско, но не знаем дали ще играем в гр. Гоце Делчев или в Гърция. Мисля, че това са играчите, на които ще разчитам и ще се подбере група от 20-22 човека, с които да завършив пролетния дял на първенството."

"Играхме срещу един много добре организиран отбор с доста класни футболисти със стаж в "А" и в "Б" група като Панайотов, Витанов, Близнаков и други, да не ги изброявам, коментира старши треньорът на благоевградския Пирин Йордан Самоковлийски. В двубоя имаше и мъжки единоборства, и доста комбинации, и ситуации за гол, независимо от мокрия, хлъзгав терен. Пропуснахме и ние, и гостите. Но мачът беше пълноценен за нас и съм много доволен. За разлика от мача с Германия, който играхме на тренировъчния терен на Рилци, този прекрасен терен позволи да се играе по-бърз футбол."

Още по темата: общо новини по темата: 102
02.06.2014
30.05.2014
28.05.2014
27.05.2014
26.05.2014
21.05.2014
предишна страница [ 1/17 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: