Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (3)
Ива Уорън: Козирката на стадион "Христо Ботев" ще бъде първата по рода си в България
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:24 / 07.02.2020Коментари (0)619
© БНР
До края на тази седмица на стадион "Христо Ботев“ в Благоевград се извършват геодезически  измервания, следващата стартират и геоложките проучвания. Те са във връзка с реконструкцията на стадиона, без която той няма да получи лиценз за следващия сезон. Това заяви шефката на ФК Пирин Ива Уорън пред Радио Благоевград.

По отношение на изграждането на козирка, Ива Уорън каза: “Проект за нея има, но не ни удовлетворява. След обстойно проучване се спряхме на няколко германски варианта, които предлагат по-олекотени конструции със съвременни материали. Козирката на стадиона ще бъде първата по рода си в България и ще покрива около 1/3 от местата за зрители. До края на март ще имаме готовия проект на архитектите, април и май набавяме техника и материали и още през май ще започнем работа".

"На стадиона, съгласно изискванията на БФС, трябва да бъдат изградени и тоалетни, нови седалки, подходи към съоръжението. Ще имаме мини WAR-система, тернитектна система, камери. Но имаме да уточним няколко важни неща за съвместната ни работа с община Благоевград. Ние искаме срокът за отдаване под наем на стадион "Христо Ботев“ да бъде удължен на 10 години, защото тук ще строим тежки съоръжения, инвестираме дългосрочно. Моята амбиция е да инвестираме 30 години. И един ден, което ще бъде много много напред във времето, когато си отидем, всичко остава за клуба, за града, за Пирин“, допълни още Ива Уорън пред радиото.

"Но това не е всичко. В момента се извършва основен ремонт на администативната сграда на стадион "Христо Ботев“. Към края си е работата по третия етаж – там ще има  две  зали за фитнес и физиотерапия, съблекални, медиен център – всички те снабдени с най-модерна техника. Предстои основен ремонт на втория и първия етаж и цялостното саниране на сградата", заяви шефката на "орлетата".

По отношение на отбора Ива Уорън е категорична:

"Сега, ако тръгнем добре пролетния полусезон, имаме шансове да играем баражи за влизане в efbet лига. Но не форсираме нещата, а следващият сезон ще се борим задължително за първото място във Втора лига, което гарантира директното завръщане на "Пирин“ в елита, където му е мястото. Но "Пирин“ трябва да израства и да поглежда и към възможност за участие в евротурнирите“.
Още по темата: общо новини по темата: 92
23.04.2021
03.06.2020
26.05.2020
26.05.2020
20.05.2020
19.05.2020
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пирин загуби от 10 врачани в Благоевград
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
»
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: