Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Бербатов: Пожелавам успех на Локо (Пд), отборът може да изненада всички
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:57 / 31.08.2020Коментари (1)555
© Blagoevgrad24.bg
Българската футболна легенда Димитър Бербатов даде ексклузивно интервю, в което коментира жребия в Лига Европа, който отреди Локомотив Пловдив да посрещне на "Лаута“ не кой да е, а английския гранд Тотнъм.

Здравейте, г-н Бербатов. В крайна сметка съдбата определи Жозе Моуриньо и компания да дойдат на крака в Пловдив, какви са вашите мисли след жребия?

- Това е добра новина за българския футбол като цяло, най-вече за  Локомотив Пловдив, защото те ще имат възможност да премерят сили с един много добър европейски отбор. Знаем какви футболисти има, знаем кой е треньор на Тотнъм, така че ще бъде тежко изпитание за Локомотив Пловдив. Тотнъм е фаворит, то е ясно, но всички обичаме изненадите, така че може и да се получи една в този случай, знае ли човек.

Англичаните се готвят за изразителна победа, а българите се радват, че ще срещнат отбор от такъв калибър. Колко голяма е пропастта според Вас между родния футбол и този в чужбина?

- Пропастта я има и е голяма, всички знаем. Феновете на Тотнъм се шегуват, защото идват в България и си мислят, че ще им бъде лесно, но всъщност няма да е така. Поне се надявам момчетата на Локомотив Пловдив да направят живота на Тотнъм труден, за да може като гледам мача да ми е интересно. Да не е едностранен мач, в който единият да напада, другият да се защитава. Локомотив Пловдив няма какво да губи, пък и кой знае, може някой да си заслужи изненадващ трансфер чужбина по този начин. Ако покажеш хубава игра, ще те видят.

Все пак всичко се решава в една среща, така че чудеса не са изключени. Способен ли е според Вас Локомотив Пловдив на едно малко футболно чудо?

- Защо не? Разбира се, че Тотнъм са ясни фаворити в двубоя и  сигурно ще излязат и победители накрая, но човек никога не трябва да спира да се надява. Пожелавам успех на Локомотив Пловдив. Ще гледам мача, ще им бъде трудно, особено без публика. Това е най-големият минус в случая. По този начин се намаля шансът, който имаха ако имаше публика, тъй като щеше да е интересно преживяване за всички там. Но това е футбол, да не забравяме. Колкото и минимални да са шансовете – има ги. И докато ги има, човек трябва да вярва!

Вие от коя страна ще гледате двубоя, кой отбор ще подкрепяте?

- Миналото ми с Тотнъм е там и няма как да бъде изтрито. По мое време са спечелили единствения трофей до момента от толкова време. Много пъти съм казвал, че е крайно време да спечелят нещо. Каквото и да е. Целта им е да спечелят този турнир. Следя ги и им пожелавам успех. От друга страна, като българин, стискам палци и на българските отбори да се представят добре, така че ще гледам и ще се наслаждавам. Дано са подготвили терена в перфектно състояние - да може топката да върви, не да отскача. Дано станем свидетели на хубав мач и да видим накрая какво ще се получи, стискаме палци. Може би Локо Пловдив ще изненада всички, колкото и малка да е вероятността.

Интервюто е на Gong.bg

Още по темата: общо новини по темата: 152
25.05.2021
12.05.2021
10.05.2021
08.05.2021
07.05.2021
28.04.2021
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ми ти си викай за Тотнъм,пък ще видим в мача...
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Въпреки отпадането Григор Димитров е близо до ново изкачване в ранглистата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: