Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
БФС: Помогнали сме на професионалните клубове със 150 000 лева за PCR тестове
Автор: Стойчо Генов 16:04 / 20.11.2020Коментари (0)804
©
Във връзка с внушенията и безпочвените твърдения относно ангажиментите на Българския футболен съюз по осигуряване на финансови средства за извършване на PCR-тестове в професионалния ни футбол, държим да внесем следните уточнения:

От началото на извънредното положение на територията на страната до днешна дата БФС е финансирал директно от бюджета си лабораторни изследвания за близо 150 хиляди лева за отборите от Първа и Втора професионална лига, както и за всички национални гарнитури в посочения период. Повече от половината от тази сума (81 240 лв.) e отделена за ежемесечни тестове на футболисти, треньори и служители в професионалните ни клубове. Финансовият ангажимент на централата в това отношение ще продължи до края на настоящия футболен сезон, а - при необходимост - и в бъдеще, съобщиха от БФС.

Напомняме, че тези значителни финансови средства са осигурени абсолютно безвъзмездно и с единствената цел клубовете да бъдат подпомогнати в трудните времена на световна пандемия и икономическа стагнация. Не на последно място тази подкрепа осигурява възможност на отборите от професионалния футбол да спазват разпоредбите на Министерството на младежта и спорта за извършване на тестове за COVID-19 на месечна база във всички състезания и турнири в професионалния спорт.

Спекулациите, че финансирането на лабораторни изследвания може да бъде "приспадано“ от глобите, налагани за дисциплинарни провинения на клубовете, са напълно несъстоятелни – по простата причина, че средствата от тези глоби не постъпват в бюджета на БФС, а се отчисляват от сумите за телевизионни права за всеки клуб в края на съответния сезон.

От друга страна, Българският футболен съюз гарантира, че стриктно следва протокола на здравните власти и на Министерството на младежта и спорта, както и препоръките на Медицинската комисия, според които футболна среща от професионалния футбол може да бъде отложена при доказани поне 10 положителни PCR-теста за COVID-19 на футболисти с действащи професионални договори в един от двата отбора. Съответните проби подлежат на проверка и се протоколират от Медицинската комисия към централата. В тази връзка приемаме всички обвинения в тази посока за абсолютно безпочвени и спекулативни.

В заключение държим да подчертаем още веднъж твърдия ангажимент на БФС да осигури максимално защитена среда за провеждане на двубои в българския футбол в условията на пандемията от COVID-19. Опазването на здравето на всички участници във футболния процес винаги е било изключителен приоритет за ръководството на футболната централа и в това отношение ще продължат да се полагат максимални усилия и в бъдеще, се казва още в официалното съобщение на футболната ни централа.
Още по темата: общо новини по темата: 152
25.05.2021
12.05.2021
10.05.2021
08.05.2021
07.05.2021
28.04.2021
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Въпреки отпадането Григор Димитров е близо до ново изкачване в ранглистата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: