Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Пажин за Sofia24.bg: Три отбора могат да детронират Лудогорец този сезон
Автор: Цвети Христова 14:17 / 18.10.2022Коментари (0)285
© Facebook
Предраг Пажин е един от любмците на "сините" фенове. Роден е на 14 март 1973 г. в Невесине - Босна и Херцеговина, той започва кариерата си през 1991 г.в ФК Сутиеска Никшич. Той бе част от отбора на Левски, който спечели титлата и Купата на България през 2000 година. Кариерата му започва през 1991 г. за ФК Сутиеска Никшич. В България играе за Левски (София) и Спартак (Плевен). Играл е също за националния отбор по футбол на България в периода 2000 – 2004 година. 

Участник с "лъвовете" на Евро 2004 в Португалия. Окончателно приключва с кариерата си на футболист през 2010 година. Това е едно интервю на Цвети Христова, в което Пажин говори за българското първенство, както и за националния отбор на България. Бившият бранител ще разкаже много любопитни неща на читателите на Sofia24.bg за Младен Кръстаич и Саша Илич, както и за участието му в шоуто "Стани Богат".

Здравейте господин Пажин. Искам да си поговорим за българското първенство. Изненадан ли сте от нещо до момента? Кажете ни като бивш футболист на Левски харесват ли ви "сините" под ръководството на Станимир Стоилов? Също така да коментираме и срещата Левски - Септември, която завърши 0:0 и защо Левски не успя да вкара гол?

Ох! Не знам защо не успя Левски да вкара гол. Това не е първи мач в който имат "проблем" със завършващата фаза на атаката. До завършващата фаза всичко е добре, но много пропускат положения. Малко и шанс беше, три греди удариха. Нормално е, това е футболът. Трябва малко и късмет.

Като наблюдавате другите отбори - ЦСКА 1948 с Любослав Пенев, ЦСКА-София, Левски. Има ли отбор, който може да детронира Лудогорец тази година и да имаме друг шампион?

Всичко е възможно. Аз не се учудвам, Любо Пенев е доказан треньор и направи много хубави неща с отбора. Левски неочаквано влезе в някаква криза. Беше очаквано обаче, не беше неочаквано, но се надявам да се вдигнат. И трите отбора имат шанс тази година да детронират Лудогорец. 

На какво се дължи тази очаквана криза в Левски?

Бързо станаха нещата. Хубави неща. Мъри (бел.ред. Станимир Стоилов) дойде, успокоиха се нещата и започнаха да играят добре веднага. Нормално е в определен момент да има определен спад във формата. 

Имат много млади футболисти. Необходим ли е изявен голмайстор, който да завършва тези атаки? Те създават положения , но не могат да вкарат, има такива мачове. 

Има такива мачове. Има достатъчно футболисти Левски в завършващата фаза. Много им е трудно. Левски играе под напрежение заради другите неща, извън футбола. И ги разбирам напълно. Ако сравняваме с Лудогорец, който от години има всички условия да играят и тренират спокойно. Имат хубава база, плаща им се всичко, нямат никакви задължения. Много е трудно, когато един отбор има финансови проблеми да играе перфектно, да няма спадане на формата. 

Вие сте играл пред "синята" публика. Известно е, че в последните години феновете правят всичко възможно, за да съществува отбора. Това задължава ли още повече футболистите и това вкарва ли допълнително напрежение, защото футболистите имат голямо желание да радват тези фенове, които буквално дават всичко от себе си, за да го има този отбор.

Това е най-великата публика в България със сигурност. Според мен обаче това не е решението. Аз ги разбирам хората и аз съм един от тях. Бих помогнал, но не е това решението. Не е решение като цяло за бъдещето на отбора. Трябва да има стабилен спонсор, да са като Лудогорец. Просто да им остане само да тренират и да играят. 

Познавате ли лично новия национален селекционер Младен Кръстаич?

Да. Ние сме играли заедно две години.

Какво може да ни кажете за него?

Като треньор нищо не мога да кажа за него, защото не му познавам работата му. От два мача не може да се направят някакви изводи. Ясно е, че националният отбор на България от години има проблеми. И е хубаво, че успя за два мача, да ги спечели и двата, ама да не бързаме сега. Ние и двамата с него сме родени в Босна. Много добър беше като футболист и много добра кариера направи в Германия. Надявам се да се справи. Хубаво е, че налага млади футболисти. Видя се на мача със Северна Македония, че играят с голям хъс.

Тази група с Черна гора, Унгария, Литва и Сърбия за ЕВРО 2024 как ви се струва?

Балканска група, какво да кажа. Имат шансове да са сред първите два отбора.

А в Сърбия как коментираха този жребий? 

Селекционерът се зарадва, че ще играе в една група с България.

Говорим за Драган Стойкович-Пикси.

Да, да. Унгария играе добре. Според мен между България и Унгария ще е борбата за второто място, защото за мен Сърбия на 99 процента е фаворит за спечелването на първото място в групата. 

Познавате ли Саша Илич, който води ЦСКА-София?

- С него също сме играли заедно. Илич влизаше в мъжкия отбор на Партизан, когато аз вече играех там, въпреки че имаме разлика в годините. Пет години разлика, но аз казвам, че е мое дете. Много добро момче и много добър футболист. Легенда на Партизан. Тук не мога да кажа, че перфектно му се получават нещата в ЦСКА-София. Но и него не го познавам като треньор. Надявам се да успее да направи нещо.

Направихте едно запомнящо се представяне в "Стани богат", може би изненадахте много хора.  Откога датира интересът към това предаване?

За първи път гледах американската версия на предаването в YouTube. Аз даже играя онлайн. Беше ми интересно да проверя дали има разлика между истинска игра и когато играя онлайн вкъщи. Голямо е притеснението пред камерите. Не смееш да рискуваш. Постоянно се питаш това така ли е или не е така. До 10 въпрос можех да играя без жокер, но голямо е притеснението. Очевадни отговори, които не излизат. Въпросът за Тимбукту, когато първо казах, че е в Азия. Той си е отвсякъде в Африка. Но аз се сетих, че има Катманду, защо тогава да няма и Тимбукту, макар че не бях чувал.

С какво се занимавате в момента? Имате ли желание да сте близо до футбола? Да помагате в България на футбола?

Аз бих помагал. За последно през 2015 година бях треньор в "Б" група и малко се разочаровах тогава и се отказах. Иначе бих помогнал на някой, който сериозно иска да работи. На този етап съм се отказал от това. Не виждам някой, който би искал да му помагам.

- Кой е защитникът, който ви прави най- голямо впечатление в българското първенство?

Има много. Харесва ми как Левски играе в защита. Мисля, че Хосе Кордоба е много добър футболист. 

Благодаря много! Пожелавам Ви успех!

Благодаря много!
Още по темата: общо новини по темата: 70
31.05.2023
25.05.2023
23.05.2023
05.05.2023
04.05.2023
21.03.2023
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Световни тенис звезди питаха неудобни въпроси Григор Димитров
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: