Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
Боби Михайлов: Изключително съм горд! Това ще помогне на националния отбор, елитните клубове и на феновете
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:31 / 01.07.2022Коментари (0)282
©
Българският футболен съюз подписа 5-годишен договор за партньорство с BLOCKSPORT AG, водещ швейцарски доставчик на иновативни технологични решения в сферата на спорта. По този начин БФС става първата спортна федерация в света, която ще изгради цялостна дигитална екосистема – със специално приложение за запалянковците, фен-токени и NFT-платформа.

Революционната стъпка ще даде възможност за използването на всички възможности на блокчейн технологиите и токенизацията в подкрепа на българския футбол и българския спорт като цяло. Редица клубове вече са се възползвали от дигиталните иновации, но това е първият случай, в който всички услуги са взаимносвързани и обединени под една шапка, похвалиха се от футболната ни централа.

Целта на новото партньорство е да бъдат разработени дигитални начини запалянковците да бъдат по-ангажирани с националния отбор, като стартът ще бъде даден с ново интерактивно приложение за привърженици както на територията на България, така и в чужбина.

Следващата стъпка ще бъде пускането на NFT-та (оригинални елемeнти – снимки, видео и други цифрови файлове за колекционери), както фен-токени на националния отбор, които ще дават възможност на привържениците да се възползват от ексклузивни оферти и бонуси.

"Изключително съм горд от факта, че Българският футболен съюз е първата федерация с напълно завършена дигитална екосистема. Това ще помогне не само на националния ни отбор, но и на елитните ни клубове и на запалянковците. Често четем информации за американски, английски и немски първенства и федерации, които обявяват подобни търговски партньорства и добавят допълнителна стойност към така или иначе развития си спорт", заяви президентът на БФС Борислав Михайлов.

"Убеден съм обаче, че нашият проект е крайъгълен камък в тази част на Европа – регион, който традиционно произвежда таланти и добър футбол. Радвам се, че Българският футболен съюз и нашите партньори отчитат огромния потенциал и заедно сме готови да открием нови хоризонти в дигиталното пространство. Това не просто ще ни издигне на друго ниво, но и ще ни помогне да привлечем инвестиции във футболната индустрия и в спорта като цяло. Силно се надявам другите федерации в страната и на Балканите да последват примера ни и да открият възможностите на дигиталната трансформация. Благодаря на екипа ми за усърдната работа по проекта в последните 12 месеца и нямам търпение за следващите стъпки в това революционно начинание“, допълни още Михайлов, цитиран от официалния сайт на БФС.
Още по темата: общо новини по темата: 70
31.05.2023
25.05.2023
23.05.2023
05.05.2023
04.05.2023
21.03.2023
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Стилиян Петров получи награда за благотворителност
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: