Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (6)
Мишо Таков пред Betenemy: Много е важно каква тактика ще избере Пулев срещу Джошуа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:28 / 05.12.2020Коментари (0)822
©
Легендарният български боксов треньор Михаил Таков, който е координатор на националния ни отбор, говори пред Betenemy за предстоящия мач на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа, както и за европейското първенство за юноши, което се проведе в София.

Г-н Таков, останаха по-малко от две седмици до мача на Кубрат Пулев срещу световния шампион Антъни Джошуа. Какви са очакванията Ви за битката и какви са шансовете на Кобрата?

Най-важното сега е да бъде здрав. В тази динамична обстановка е много трудно да се каже къде какво може да стане в тези последни дни. Очакваме ги вече с нетърпение. Кубрат е здрав, готви се с добри треньори и спаринг партньори. Отива в друга страна, при друг режим и закони, както и изисквания. Там също трябва да се пази до мача.

Как се отразява цялата тази ситуация на подготовката?

Каквото е за него, такова е и за Джошуа. Зависи кой ще издържи на цялото това напрежение, което в момента е навсякъде.

Кои са силните страни на Кубрат за този двубой?

В мача е важно да се противопостави с тактика на това, което ще предложи екипът на Джошуа. Ще се сбутат две тактики. В началото мача с 50 на 50. В самия мач ще се види накъде как ще вървят нещата. Ще се види тактиката и стратегията на нашия екип. Джошуа може да предприема различни варианти. Видяхме го в съвсем друга светлина във втория мач с Анди Руис. Не се знае как ще подходи сега. Важна е и психиката, важно е дали и каква публика ще има.

Казвате за тактиката. Май това е най-важното за двубой за световната титла?

Тактиката е изключително важна, както и психиката. Опитът също ще изиграе роля. Видя се и мача на Олександър Усик срещу Тони Белю, който беше без публика, че е друго.

Ако няма публика или много малко, на кого ще бъде от полза това в двубоя?

Трудно е да се каже. Бях на мача на Кубрат Пулев с Кличко. Залата и публиката бяха уникални. Имаше голяма част българи, беше идеално. Там обаче имаше други обстоятелства – много дълго обявяване, много дълго време преди започване на мача. Бяха едни 30-40 минути, в които екипът не знаеше точно в колко часа ще бъде мача. Пулев беше загрят, излезе с наметалото – топлината да се запази. Това оказва влияние, нищо, че са на пръв поглед дребни неща.

Кои са слабите страни на Джошуа?

Всеки си има слаби страни. Когато се прави тактиката се прави така – силни страни на нашия, слаби страни на нашия срещу силни и слаби страни на противника. Гледа се какво ще се противопостави на силната страна на противника, за да се стигне до благоприятен завършек за мача.

Каква е Вашата прогноза за двубоя?

Ако знаех, щях да заложа и да бъда милионер. Аз съм българин, с Кубрат сме от толкова години заедно и много ми се иска да победи. Трябва да се обмисли всичко, за да има добър завършек на срещата.

В София в момента се провежда европейско първенство по бокс за юноши. България има титла, медали… Как оценявате представянето на нашите момичета и момчета?

Първо, не трябва да забравяме, че миналата седмица завършихме другото европейско първенство, където се представихме отлично. Трябва да приветствам нашата федерация, международната и европейската, които оставиха тези първенства да се състоят. Министерството също позволи да се проведе. При нас имаше тежки ситуации, но преминаха тихо и кротко и ето ги успехите. Трудно е – празна зала, само със съдии и треньори.Това са млади състезатели, които са бъдещето на нашия спорт. Всички момчета от мъжкия отбор са дошли от младежи и юноши. Да, някои ще отпаднат, но други ще влязат в мъжкия национален отбор и са бъдещето на този спорт у нас.

Споменахте думата "бъдеще“. Светло ли е бъдещето на българския бокс?

В тези трудни ситуации ние участваме и имаме момчета, които играят и печелят. Това е добра тренировка за тях и е важно за треньорите. В тези динамични времена се вижда, че бъдеще има. Това, че не участват дадени страни в шампионата, не омаловажава успеха на българските състезатели, треньори и на федерацията ни.
Още по темата: общо новини по темата: 171
04.05.2021
05.01.2021
23.12.2020
15.12.2020
15.12.2020
14.12.2020
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров се нареди до Рафаел Надал и Новак Джокович
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Испания и Бразилия не се победиха в голово шоу
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: