Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
САЩ може да забрани на Пулев завинаги да кандидатства за виза
Автор: Стойчо Генов 12:30 / 25.02.2020Коментари (1)513
© Blagoevgrad24.bg
Българският боксьор Кубрат Пулев е трябвало да използва виза O-1, а не B-1/B-2, за да влезе в САЩ. Това разясни за bTV един от най-известните емиграционни адвокати в Чикаго - Цветелитна Бойновска. Тя обаче не се нае да анализира по-детайлно случая, тъй като няма достатъчно данни за ситуацията с българския боксьор.

Припомняме, че граничните власти на САЩ разясниха, че Кобрата е опитал да влезе на американска територия с виза B-1/B-2 (туристическа), след което е заявил, че през престоя си има намерение да промотира боксов мач.

"Кандидатът за влизане с виза B-1/B-2 трябва да докаже за какво идва в САЩ. B-1/B-2 е за бизнес и туризъм. Някои спортисти могат да влязат, обикновено това са аматьори. Професионални спортисти могат да влизат с B-1 виза, ако не са платени. Могат да се състезават, да получават награда от турнир, който е обявил парична награда за състезанието, но не могат да са платени. Повече от професионалните спортисти трябва да използват специална работна виза, която, в зависимост от случая, може да бъде P-1 – за международно известни спортисти, или O-1, която е за хора с изключителни възможности. В този конкретен случай би била за в областта на бокса", каза адвокатът.

Тя заяви, че граничните власти може да са пуснали Пулев на територията на САЩ, ако той е доказал, че по време на престоя си ще се занимава с туризъм или с друга дейност, която се покрива от виза B-1.

"Работните визи за спортисти изискват предварително подаване на петиция от агент, работодател, организатор на състезанието в САЩ. Тази петиция, дори с експресна поръчка, отнема 15 дни да бъде одобрена от емиграционните служби и въз основа на нея кандидатът може да се яви отново на интервю в консулството", каза Бойновска.

"Въпросът е дали е установено някакво визово нарушение. Най-лошият случай е визова измама – когато хора са използвали един вид виза, за да влязат във връзка с дейност, която не е разрешена. Ако кандидатът в миналото е използвал такава виза, тогава може да бъде канселирана не само тази B-1/B-2 виза, но може да му бъде забранено завинаги да кандидатства за какъвто и да е тип виза за Съединените щати", добави тя.
Още по темата: общо новини по темата: 171
04.05.2021
05.01.2021
23.12.2020
15.12.2020
15.12.2020
14.12.2020
предишна страница [ 1/29 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добър боксьор е, спор няма, обаче с този ганьовски манталитет това заслужава. Защо отрече,че е депортиран, като е истина? Защо каза, че е в САЩ, а в същото време е бил на летището в Истанбул, връщайки се от САЩ? Уж голям българин, а се излага по начин, присъщ на дребни хорица. Не му прави чест.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Въпреки отпадането Григор Димитров е близо до ново изкачване в ранглистата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: