Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
БФС направи странни промени в първенството
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:20 / 14.05.2019Коментари (0)839
© Blagoevgrad24.bg
На първото си заседание за календарната 2019-а година Изпълнителният комитет на Българския футболен съюз прие предложените промени в нормативните документи, влизащи в сила от новия състезателен сезон.

Основната промяна, касаеща формата на Първа професионална лига, е свързана с изпадащите отбори – след завършване на мачовете от втория поток през сезон 2019/2020 ще бъде извършено класиране на отборите на трето и четвърто място съответно в група "А“ и група "Б“, а класиралият се на четвърто място директно ще отпадне от състава на Първа лига и през сезон 2020/21 ще се състезава във Втора лига.

Отборите, класирани на първо, второ и трето място в мини-лигата ще сформират нова група, в която ще влязат с 0 точки и голова разлика 0:0, и ще играят на принципа "всеки срещу всеки“ на разменено гостуване. След приключването на тази група класиралият се на първа позиция ще запази мястото си в елита, класиралият се на второ място ще играе бараж срещу третия във Втора лига, а класиралият се на трета позиция ще играе бараж срещу втория във Втора лига. Победителите добиват правото да играят в Първа лига през сезон 2020/21.

През сезон 2019/2020 влиза в сила и вече обявената промяна, касаеща формата на Втора лига, тя ще е в състав от 18 отбора, а заели последните 4 места в крайното класиране, ще отпаднат директно в групите на Трета лига на териториален принцип.

Поради промяна в Закона на спорта, по предложение на Медицинската комисия към БФС през следващия сезон към документите за правоучастие на футболистите ще се изисква валиден периодичен медицински преглед, който ще се извършва два пъти в годината – в началото на есенния и в началото на пролетния полусезон.

Към списъка с нарушения по смисъла на Дисциплинарния правилник са добавени редица изисквания за спазване на феърплея от страна на футболистите и техническите лица. Основното нововъведение, съобразено с новите изисквания на ФИФА, е че дисциплинарните наказания, които могат да бъдат налагани на служебните и техническите лица, вече включват предупреждение с жълт картон, както и отстраняване с червен, за което следват административни и финансови наказания. Ако в случай на провинение, провинилият се в техническата зона не може да бъде идентифициран, санкцията се налага на старши-треньора, а в негово отсъствие - на съответния отговорник на скамейката.

Нов член в Дисциплинарния правилник гласи, че за използване на лазерни устройства за заслепяване на състезатели и съдии от публиката на даден клуб се налага имуществена санкция на съответния футболен клуб.

Що се отнася до детско-юношеския футбол, в Наредбата е извършена редакция на текстове, според която  Зоналните съвети на БФС ще имат възможността да съставят зонални първенства  за юноши старша възраст до 18 г, юноши младша възраст "Б“ до 16 г, както и първенство деца "Б“ до 14 г.

Поради постигнатия добър резултат във "Футбол 5“, от следващия сезон в срещите и при деца от първенствата на "Футбол 7“, "Футбол 9“ , ще завършват с резултат, но няма да се изготвя класиране.

Изпълнителният комитет прие промените във финансовия правилник, според които хонорарите на съдиите и делегатите в почти всички първенства и турнири, в това число в Първа и Втора лига, ще бъдат увеличени средно с около 23 процента. Корекцията е първа от сезон 2007/08 насам.

Приет бе спортният календар за 2019/2020 г., според който финалът за Суперкупата на България ще се състои на 3 юли, сряда. Първенството в Първа лига ще започне в уикенда 12-15 юли, а една седмица по-късно ще стартира и Втора лига. Есенният дял на Първа лига завършва на 15 декември, а на Втора лига – на 9 декември. Първенствата се подновяват в уикенда между 14-17 февруари 2020 г., а последните баражи са на 31 май, неделя. Финалът за Купата на България е насрочен за 20 май 2020 г.

ИК на Българския футболен съюз бе запознат с изцяло положителните резултати от годишния счетоводен отчет на БФС за 2018 г. и прие проект на договор между БФС и футболните клубове за разпределяне на приходите от телевизионни права, които през следващия сезон се увеличават от 6 на 6,5 млн. лв. Уважена бе и молбата за изключение в лицензирането от страна на "ЦСКА 1948" при условие, че клубът спечели промоция за Първа лига през следващия състезателен сезон.

За старши-треньор на националния отбор - мъже бе утвърден Красимир Балъков, с помощници Йончо Арсов, Станислав Генчев, Калоян Чакъров и анализатор Иван Славов.
Още по темата: общо новини по темата: 158
07.06.2019
06.06.2019
04.06.2019
04.06.2019
30.05.2019
29.05.2019
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Евдокия Попадинова е футболист №1 при дамите
Стилиян Петров получи награда за благотворителност
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: