Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
БФС извади Верея от Първа лига заради манипулиране на мачове
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:02 / 07.05.2019Коментари (8)617
© Blagoevgrad24.bg
Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа ФК "Верея“ (Стара Загора) с ефективно преместване от състава на Първа професионална футболна лига в този на Втора професионална лига по чл. 46, ал. 7 от Дисциплинарния правилник на БФС за сезон 2018/2019 г. 

Комисията "Етика и феърплей“ сезира експертите от ДК за постъпило писмо от Експерта по почтеността към БФС с 5 броя извадки от анализи, предоставени от УЕФА, и констатирали сигнали за опити за манипулиране на футболни срещи от страна на ФК "Верея“. На 18.02.2019 г. футболният клуб вече получи финансово наказание от Дисциплинарната комисия по чл. 46, ал. 6, т. "б“ от ДП, но въпреки предприетите мерки, от УЕФА продължават да се получават сигнали за дейност с цел потенциална манипулация на резултати, с което се уронва престижът на българския футбол и администриращите го органи. 

Допълнително БФС получи сигнали от интегрити офиса на УЕФА за нерегламентирано финансиране на ФК "Верея“ от страна на китайски граждани, свързвани с международни синдикати за манипулиране на футболни срещи в Европа и света, както и граждани на бившата ОНД, разследвани за манипулиране на футболни срещи на местно ниво.

Дисциплинарната комисия прие предложението на Комисия "Етика и феърплей“ на ФК "Верея“ да се наложи наказание по чл. 46, ал. 7, а именно: 

"Когато са налице значителни съмнения с голям обществен отзвук и по предложение на Комисията за етика и феърплей, ДК може да наложи наказание преместване на отбора в по-ниска група или ниво (следващото по низходящ ред) за следващата спортно-състезателна година без право да довърши участието си в настоящата спортно-състезателна година.“

Експертните комисии към Българския футболен съюз са категорични, че наказанието е справедливо с оглед предотвратяването на уговаряне на манипулативни резултати и защита на авторитета на българския футбол както на национално ниво, така и към международните организации, ръководещи европейския футбол.

Всички материали, касаещи нерегламентирано финансиране на ФК "Верея“, както и други данни, получени в БФС, са предоставени на вниманието на прокуратурата. Българският футболен съюз подчертава готовността си да сътрудничи на държавните институции за разрешаването на случая.
Още по темата: общо новини по темата: 158
07.06.2019
06.06.2019
04.06.2019
04.06.2019
30.05.2019
29.05.2019
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Жонглиране е, разбира се. Целта е да се приспи бдителността на "Ботев" и да бъде убеден жълто-черният отбор, че "Локомотив" се намира в дълбока криза, за да си помисли, че на 15 май ще посрещне едно умряло куче. Пък и защо му трябва на Локото 7-мо място, след като Купата вече е купена?
0
 
 
Айде сега извадете и мачовете които са манипулирани..и другите отбори да платят глоба по 5 милиона!
+1
 
 
Добре бе идиотшен защо не извадите и отбора с който са правили далаверите.Нима те са невинни а БФС.
+3
 
 
На умряло куче нож са извадили! Или друго яче каано, отчели са дейност! Иначе би трябвало да закрият цялото първенство, ако се гледа реално!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Въпреки отпадането Григор Димитров е близо до ново изкачване в ранглистата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: