Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Удостоиха Христо Стоичков с висока чест
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:35 / 13.12.2018Коментари (1)1524
Символите на званието  "Почетен гражданин на Община Стара Загора" получи днес легендарният български футболист Христо Стоичков. Той бе удостоен с отличието с решение на Общинския съвет от 2017 г., по повод празника на Община Стара Загора - 5 октомври.

"Христо Стоичков е може би най-добрия футболист на България. Той много помогна за популяризирането на нашия град с футболната среща, която организира  миналата година между Отбора на Стоичков и Дрийм тима на Барселона. Това не е последното, което ще направим заедно“, каза кметът Живко Тодоров. Той припомни заслугите му за България и признанието, което е получил за дейността си. В Стара Загора на стадиона ясно се видяла любовта на феновете, Общината също му засвидетелства признание. "Христо, ти си голям приятел на Стара Загора, винаги си добре дошъл. Благодарим“, каза още Тодоров.

На церемонията присъстваха зам.-кметовете Иванка Сотирова и Красимира Чахова, както и председателят на Общинския съвет Таньо Брайков.

"Стара Загора е град с големи спортни традиции и това, което направихме м. г. бе по инициатива на Живко Тодоров, защото той обича футбола. Благодаря за уважението, направихме първата стъпка и тя няма да е последна, пътя сме го проправили“,  обеща Стоичков. Той припомни, че неговият спортен път тръгва от Стара Загора, където е бил войник, както и че оттук са тръгнали много добри футболисти.

"Върви по моите стъпки, гърбът ти трябва да е здрав. Трябва да приемаш и критиките. Грижи се за града, зная, че можеш“, препоръча Камата на Живко Тодоров. "Щастлив съм, горд съм, че от днес съм един старозагорец повече“, развълнувано сподели футболистът. Това го приемам като задължение, където и да съм по света да казвам, че съм гражданин на Стара Загора.

Стоичков сподели, че има идея да се организират междуучилищни и междуградски първенства за подрастващи по различни видове спорт. Обмислял и да се създаде мъжки отбор на Тракия, който да се пребори с футболисти от другата България. Стоичков заяви, че не е оптимист за съвременния футбол у нас. По думите му държавата и общините трябва да помогнат за развитието на детско-юношеския футбол, но в спортни училища. Камата предвижда и представяне на книгата си "Христо Стоичков. Историята“ и в Стара Загора, вероятно след Нова година.

Кметът Живко Тодоров връчи на Стоичков огърлицата на почетен гражданин и плакет, а Таньо Брайков папката с решението на Общинския съвет. Паричната премия от 3000 лв. Стоичков дарява за лечението на бебето Мая, за което старозагорци събират средства.
Още по темата: общо новини по темата: 158
07.06.2019
06.06.2019
04.06.2019
04.06.2019
30.05.2019
29.05.2019
предишна страница [ 1/27 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Предлагам билков чай за регулиране на теглото .
+1
 
 
Голямо уважение към спорта .
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Въпреки отпадането Григор Димитров е близо до ново изкачване в ранглистата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: