Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (0)
БФС и футболните клубове се обявиха срещу забраната на реклама на букмейкъри
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:46 / 14.05.2018Коментари (1)6268
© Blagoevgrad24.bg
Българският Футболен съюз и футболните клубове-членове на БФС разпространиха отворено писмо във връзка с планираните законодателни промени за забрана на рекламата на лицензирани букмейкъри и лотарийни игри.

Ето какво пише във въпросното писмо:

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА 44-ТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА

ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н РУМЕН РАДЕВ

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г- Н БОЙКО БОРИСОВ

ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-ЖА МАЯ МАНОЛОВА

ОТВОРЕНО ПИСМО

от Българския Футболен съюз и футболните клубове-членове на БФС

във връзка с планираните законодателни промени за забрана на рекламата на лицензирани букмейкъри и лотарийни игри

Българският футболен съюз и футболните клубове-членове на БФС, изразяваме своето категорично несъгласие срещу обявените законодателни мерки срещу най-масовите и популярни развлекателни игри – спортните онлайн залагания и лотариите.

Организаторите на лотарийни игри плащат най-високите данъци в България. За разлика от всички останали фирми, които плащат 10 процента корпоративен данък само върху печалбата, лотариите се облагат с 15 процента върху всички приходи от билети.

По закон лотариите са задължени да изплащат поне 50 на сто от приходите като печалби на участниците в лотарията – задължение, което те не само изпълняват, но и реално изплащат средно над 60% на участниците.

От останалите средства лотариите заделят рекламни бюджети и спонсорство за българския спорт, в частност футбол, и за редица други каузи в културата и социалната сфера. Така е във всички останали държави-членки на Европейския съюз, и тъкмо поради това навсякъде държавата не само регулира, но и подкрепя развитието на лотарийните игри.

Подобна е ситуацията и с лицензираните букмейкъри за спортни залагания, които инвестират сериозни средства под формата на спонсорство не само за Българския футболен съюз, но и в редица футболни клубове, като по този начин подпомагат техните бюджети.

На фона на социалната отговорност на българските лотарии и букмейкъри, политици – водени от неясни интереси, се опитват на практика да ги ликвидират, като забранят рекламата на лотарийни билети и лицензирани букмейкъри.

Обръщаме се към управляващите – моля, оттеглете тези предложения! Не съсипвайте едни от малкото икономически субекти, които генерират устойчиви и солидни приходи в държавния бюджет и заедно с това реално подпомагат спорта и българския футбол, който така или иначе няма достъп до бюджетни средства и през годините се е справял със собствени ресурси.

От ръководството на БФС и клубовете-членове
Още по темата: общо новини по темата: 85
07.06.2018
06.06.2018
01.06.2018
31.05.2018
31.05.2018
29.05.2018
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА 44-ТО НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ Г-ЖА ЦВЕТА КАРАЯНЧЕВА ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н РУМЕН РАДЕВ ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-Н БОЙКО БОРИСОВ ДО ОМБУДСМАНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Г-ЖА МАЯ МАНОЛОВА ОТВОРЕНО ПИСМО от Българските фенове и граждани на Република България. НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА КУ*ВИТЕ ОТ БФС И БЪЛГАРСКИТЕ ФУТБОЛНИ КЛУБОВЕ.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: