Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Сензация! Лаптопа и бистришките тигри изхвърлиха Нефтохимик от елита
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:27 / 02.06.2017Коментари (0)1453
© Витоша Бистрица
Нефтохимик е аут от Първа лига! Футболистите на Христо Янев направиха немислимото и след като загубиха двата плейофа от Славия, тази вечер паднаха и от Витоша Бистрица.

В драматичен бараж, който се игра на стадион "Трейс Арена" в Стара Загора, бистришките тигри удариха "шейховете" с 1:0 и си подпечатаха билета за елита. Единственото попадение в мача отбеляза единственият чужденец в отбора - Пол Отофе, в 58-ата минута.

Тимът на Витоша започна надъхано срещата и още от първите минути показа категорично, че не възнамерява да улеснява работата на бургазлии. Неслучайно първата чиста ситуация бе пред вратата на Янко Георгиев. В 19-ата минута Ангел Стоянов, който бе изведен на изгодна позиция в наказателното поле, стреля в ръцете на вратаря.

В 22-та минута дойде най-спорният момент преди почивката. Тогава Костадин Хазуров вкара топката в мрежата след продължително разбъркване, но попадението не беше зачетено, защото имаше поне две нарушения в тази ситуация, едното срещу вратаря Християн Василев. Четири минути по-късно Галин Иванов навърза защитата на противника и си извоюва сам стрелкова позиция. Но подходи твърде лежерно и стреля слабо и вратарят хвана топката без проблем.

Второто полувреме започна доста по-динамично от първото. Постепенно бистришките тигри вдигнаха оборотите и в 55-та минута Пол Отофе центрира на границата на наказателното поле. Там Кристиян Кочилов с глава стреля от 18 метра, пращайки топката на сантиметри встрани от вратата.

Три минути по-късно Витоша разпечата вратата на Янко Георгиев с първия си точен удар в мача. Ангел Стоянов центрира перфектно от границата на наказателното поле и качи топката на главата на Пол Отофе, който се беше вклинил между двамата централни защитници и с глава простреля вратаря за 1:0.

Последва доста нервна игра от Нефтохимик, който търсеше изравняването, но разчиташе само на центрирания и далечни удари. Но те рядко затрудняваха вратаря на Витоша. Бистришките тигри пък разчитаха на контри. При една от тях можеха да удвоят преднината си и да приключат интригата. В 74-та минута Петко Цанков проби до аутлинията и центрира успоредно на голлинията, но там Пол Отофе с пета стреля в аут, залагайки на техниката, а не на ефективността.

До края на двубоя Нефтохимик атакуваше, но твърде хаотично и безидейно. Витоша се беше прибрал в половината си и отбиваше натиска на съперника. Нервните фенове на бургазлии започнаха да безчинстват и за малко да нахлуят на терена, но бяха усмирени от полицията.

След края на мача се отприщи бурна радост сред играчите на тима, в който често за здраве рита и премиерът Бойко Борисов. А наставникът Костадин Ангелов - Лаптопа повтори успеха си отпреди 10 години, когато начело на Видима-Раковски, пак на 2 юни, пак елиминира Нафтата, пак в Стара Загора, пак с 1:0 и пак ще води отбор в елита.

С отпадането на Нефтохимик, вече два от административно вкараните в Първа лига през миналото лято вече отпаднаха. Другият е Локомотив Горна Оряховица, който се прости с мястото си след баража с Монтана.

Нефтохимик: Янко Георгиев, Костадин Велков, Яни Пехливанов, Георги Хашев, Йордан Йорданов, Мариян Огнянов, Михаел Орачев, Николай Дюлгеров, Иван Вълчанов, Костадин Хазуров, Галин Иванов
Резерви: Ивайло Василев, Ранди Онуоха, Виктор Хомей, Любомир Божинов, Кристиян Парашкевов, Емануил Манев, Живко Петков

Витоша Бистрица: Християн Василев, Йордан Върбанов, Кристиян Кочилов, Петко Цанков, Георги Амзин, Румен Гьонов, Николай Христозов, Ивайло Лазаров, Четин Садула, Ангел Стоянов, Пол Отофе
Резерви: Николай Радев, Кристиян Узунов, Венцислав Бонев, Христо Попадиин, Димитър Пантелеев, Емил Колев, Десислав Аризанов

Още по темата: общо новини по темата: 85
07.06.2018
06.06.2018
01.06.2018
31.05.2018
31.05.2018
29.05.2018
предишна страница [ 1/15 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олександър Бабич: Показахме характера на Пирин
Пирин Благоевград изненада безгрешния Крумовград в края
Григор Димитров със сигурност се изкачва в световната ранглиста
Медведев направи услуга на Григор Димитров и е на финал на Индиън Уелс
Въпреки отпадането Григор Димитров е близо до ново изкачване в ранглистата
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: