Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ново 20: Ексхумират тялото на Денди?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:07 / 28.11.2023Коментари (0)398
©
Близки на починалия в края на март 2022 г. Любомир Милчев-Денди обмислят ексхумация на тленните останки на покойния писател, светски хроникьор и естет.  Търси се ново или пренебрегнато в хода на разследването обстоятелство, което да даде коз в това направление.

По думите на близка приятелка на Денди, официалното заключение за смъртта му в столичната болница "Света Анна" е "пневмония". Близките на Милчев обаче отхвърлят тази констатация, защото четири експертизи на съдебни лекари - двама от Пловдив и двама от София, доказвали, че Денди е имал малко под тила "дупка колкото детски юмрук". Според патоанатомите починалият е бил удрян професионално или с бутилка, или с бухалка. Общото им заключение опровергава официалното заключение на следствието, че Любомир Милчев не е станал жертва на убийство.

По самото разследване също остават много "бели петна".

Смущаващи обстоятелства изплуваха от спомените на хората, с които "България Днес" разговаря. Няколко години преди кончината на БГ естет №1 негови познати виждат странен сайт в мрежата, в който с разбъркани по думите им букви е написано:

"Денди ли е по-велик, или аз?". Когато те споделили с Милчев за видяното, той "пребледнял като платно", защото бил открил в бележниците си, написано с химикалка, същото изречение. Оттогава светският хроникьор започнал да се допитва до астролози. "Почти всеки ден разговаряше по телефона с един мъж, който беше трудноподвижен и който му правеше хороскопи. Малко преди трагедията той беше предупредил Любо, че го чака опасност, но той не обърна сериозно внимание на това", доверява дългогодишна позната на Милчев.

Тя твърди още, че Денди е бил предупреден да напусне квартирата, в която живеел с Кристофър Кем, като съседите чули скандали там още на 14 февруари, както и в малките часове през последната земна нощ на Денди. Той се притеснявал, защото нямало къде да изнесе багажа си, особено старинните мебели. Негова приятелка успяла да намери помещение в столичен институт, където светският хроникьор да складира мебелите си, докато си намери подходяща квартира. На 14 февруари жената и Милчев имали среща по въпроса, но изненадващо Денди не се появил на срещата в центъра на София, а телефонът му бил изключен. 

На 16 февруари Денди е отишъл на фитнес, а после е имал среща със своя издател Атанас Кръстанов. Двамата сядат на разговор в заведение около градинката на "Кристал" в София. След като се разделят, Любомир Милчев се мести в съседен бар. Според свидетелски показания на хора от заведението в него Денди се е среща с мъж, засечен и от камерите на заведението. Самоличността на непознатия обаче така и не е установена.

Близките на провокативния белетрист са категорични, че никога не са виждали този човек. На записите от бара се вижда, че въпросният мистериозен мъж влиза с кученцето на Денди - Хининус, с което обикновено той не се разделял. Вижда се и как паркетният лъв се движи из заведението със странно наведена надолу глава. Неговата близка приятелка твърди, че се е стигнало до изгонването на двамата от бара. След тези моменти настъпва мрак, в който вероятно се е случило непоправимото.

Къде са били нанесени фаталните удари по главата на Денди, остава мистерия. Необяснимо е и как с такива травми, почти несъвместими с живота, Милчев е успял да стигне до квартирата на ул. "Иван Рилски". След първоначалния оглед по главата на Денди са били открити 8 травми, а имал и счупени ребра, едното от които е проболо белия дроб. Един от свидетелите - столичният диджей Ивайло Иванов, твърди, че е видял естета, паднал на земята в градинката на столичната църква "Свети Георги". Денди обаче разговарял и дори му подал визитката си с покана да му се обади.

Няма обяснение и защо квартирата, в която Милчев е живял през последните години от живота си с Кристофър Кем, е била отключена, което според негови близки създава предпоставки за заличаване на улики. "В болницата също много са го почиствали преди трите мозъчни операции, когато го видяхме в реанимацията, беше много чист", споделят приятели на покойния паркетен лъв. Това, смятат те, също е могло да заличи веществени доказателства.

Друга мистерия освен мъжа, срещнал се с писателя в столично заведение на 16 февруари, остават дрехите на писателя. Не е ясно защо Денди е намерен по бельо. Въпросът е как човек с такива травми по черепа и тялото е могъл да се съблече.

Всички тези неясноти и въпроси карат близките на починалия Любомир Милчев да не приемат заключенията на разследването, че Денди е починал от пневмония и дори да са готови да ексхумират тялото му с надежда да намерят нови доказателства за това, че той е бил убит.

Последната земна година на Денди е била много трагична, доверяват негови приятели. Той загубва майка си, после и баща си. Въпреки че бил удивително здрав, споменал, че ако нещо се случи с него, иска да бъде погребан в гроба на баба си и дядо си в Перник, към които изпитвал голям пиетет.

Още по темата: общо новини по темата: 26
18.02.2024 »
20.10.2023 »
16.10.2023 »
16.10.2023 »
04.04.2023 »
05.11.2022 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Великден 2024 г.
Изчезна 12-годишно дете от Перник
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: