Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (2)
Триумф за България в Световната купа по киокушин за младежи и девойки
Автор: Стойчо Генов 12:36 / 19.08.2020Коментари (0)477
©
Титла за България спечели родната киокушин състзателка Валерия Лозанова на тазгодишната Световна купа на KWU за младежи и девойки (18-21 г.), която се проведе в Камчия в рамките на 14-ия Международен тренировъчен лагер по карате киокушин. Валерия Лозанова спечели абсолютната категория при дамите и грабна голямата награда от 2000 евро.

След три победи, на финала Лозанова излезе срещу по-тежка състезателка от Турция - Айфер Йетер. Въпреки че опонентката й наруши грубо правилата и я прати в нокдаун с непозволен удар в главата, родната киокушин състезателка се съвзе, демонстрира воля и спечели заслужено титлата си.

Другият български успех на Световната купа на KWU за младежи и девойки бе отново при дамите. Мартина Чобанова спечели бронзов медал и парична награда от 1000 евро. Другият бронзов медалист в категорията бе Александра Канцавенска от Беларус.

Двете призьорки от България получиха и специални награди - Валерия Лозанова бе удостоена с приза "Най-техничен боец“ при жените, а Чобанова с награда за "Най-висок боен дух“ при жените.

В абсолютната дивизия за мъже Юрий Русин от Украйна и Томас Ритер от Германия достигнаха до финал. В спора за първото място и 3000 евро парична награда украинецът Русин успя да наложи своята игра и да измъкне победата в изключително оспорван двубой. Той бе удостоен и със специалната награда за "Най-техничен боец“ при мъжете.

Третото място в мъжката абсолютна дивизия си поделиха Владислав Рубалский от Украйна и Юнус Демир от Турция. Наградата за най-добър нокаут при мъжете отиде при Атанас Личев от СК "Шампион Първомай“, който в първата си среща записа зрелищен нокаут с уширо-маваши.

Световната купа на KWU за младежи и девойки се проведе по време на 14-тия Международен летен киокушин лагер в Камчия, в който участват над 600 каратеки от 14 държави. В рамките на лагера се провеждат серия майсторски класове начело с легендарни бойци, сред които световните шампионо в Сериите К-1 Гран при Семи Шилт и Петер Артс. Тази година за класовете пристигна и чешката бойна звезда Ян Сокуп.
Още по темата: общо новини по темата: 123
22.03.2024
08.03.2024
07.03.2024
05.03.2024
03.03.2024
18.02.2024
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: