Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Ексклузивна среща на върха в таекуондото
Автор: Стойчо Генов 12:18 / 24.06.2020Коментари (0)552
©
Таекуондо да върне облика си на бойно изкуство бе тема на срещата в Сеул между лидерите на две от трите водещи световни таекуондо организации. В корейската столица президентите на World Professional Taekwondo Association - г-н Bang и Световната Таекунодо Централа г-н Choi, както и Председателят на борда на директорите на KUKKIWON г-н Jeon, начертаха мерките за възраждането на традициите в таекуондо, изграждащи качества, които усъвършенстват личностното израстване. Тази новина е ексклузивна за света на бойните спортове, тъй като усъвършенстването на атлетите, не само като спортисти, а и като индивидуалност, дава комплексно изграждане на личности, които освен спортно биват житейски подготвени за бъдещето.

Това бе и дългогодишна цел на председателя на родната Федерация Слави Бинев, който е спойката между двете световни организации в качеството му на вицепрезидент на Световната Професионална Асоциация и член на Борда на Директорите на KUKKIWON. Бинев и г-н Bang освен колеги са партньори и приятели, и многократно са обсъждали необходимостта от съживяване на таекуондо като бойно изкуство по време на гостуванията си един на друг в България и Корея.

Подписване на двустранно споразумение между двете бойни институции ще е първата стъпка, която "източният Илон Мъск“, както го наричат - Seung Ho Bang, заради водещата му роля и в производството на електромобили и Президента на Централата - Choi Young Riul, ще реализират в кратки срокове. Това има за цел да гарантира на всички занимаващи се с Таекуондо, че освен спортните качества и успехи, последователите на бойното изкуство ще придобият и безценни житейски качества, които гарантират личностно израстване и постижения. Българската връзка в лицето на Слави Бинев за тази дългоочаквана стъпка прави страната ни активен участник в развитието на таекуондо в световен план.

Да припомним, че именно таекуондо е спортът, който по време на пандемията от COVID19 показа, че може да се провеждат състезание, без да се влиза в зала.
Още по темата: общо новини по темата: 133
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
31.03.2024
30.03.2024
30.03.2024
предишна страница [ 1/23 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Акционерно дружество предлага да поеме управлението на ФК Пирин Благоевград
Григор Димитров е втори в света по любопитен показател, Джокович не е в Топ 10
Разлог отбеляза 64 години от първата волейболна среща
Пирин и Черно море не се победиха в Първа лига
Григор Димитров, Алкарас и Надал се завръщат за силния турнир в Мадрид
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: