Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Голяма наша певица се сбогува с публиката, оттегля се завинаги!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:43 / 23.10.2018Коментари (0)1636
©
"Решението да направя последен прощален концерт в НДК е обмислено отдавна, не е спонтанно. Още през пролетта реших това да е последната ми толкова голяма изява в България. Другата година ще направя концерти в чужбина, за да се сбогувам с публиката", призна пред "България Днес“ голямата Йорданка Христова.

Тя изненада почитателите си с думите, че големият й спектакъл на 19 ноември в зала 1 на НДК ще е последната й самостоятелна голяма изява.

"Едва ли ще имам сили за още. Все пак напредваме с годините. След пет години не знам в каква гласова форма ще съм", изповяда Христова. От месеци тя не спира да работи върху подготовката на концерта в зала 1. Наясно е, че може би ще пее за последно пред толкова голяма публика и пред най-заклетите си фенове, затова и избира името на концерта "Музикалната изповед на Йорданка Христова. 55 години - срещи, раздели, полети, ежедневие, разкаяние, страст и много, много любов".

"Подобна изява е много трудна като организация. Затова взех решението това да е последният ми юбилеен концерт, който организирам. Разбира се, може да се случи да пея на парти, но толкова голям концерт в България вече няма да правя", казва Христова.



Христова отдаван подготвя постепенното си оттегляне от сцената. Още през пролетта певицата си каза "сбогом" с многобройните си фенове в Куба. На прощален концерт навръх 3 март тя изпя популярни кубински и български песни, а в програмата се включиха и нейни приятели от Куба, а на финала се разплака и сподели, че това е последната й изява в Куба.

За певицата екзотичната страна заема огромно място в цялата й кариера. Тя е истинска звезда там, лично познава жени, кръстени на нея. "От Куба започнах прощалните концерти, сега правя и този за българската публика. След това ще направя още няколко - в САЩ, в Канада, може би във Виена. Места, на които имам почитатели", споделя Христова пред "България Днес".

Преди пет години Христова препълни зала 1 на НДК с юбилейния си концерт "50 години на сцена“. Тогава не е обмисляла оттегляне. С времето постепенно си дава сметка, че подобна организация е адски трудна и изисква много усилия.

"Много е трудно и не е нужно едно нещо да се повтаря", прави равносметка голямата певица.

Христова е твърдо против сравненията с другата прима на родната естрада Лили Иванова. Макар да е по-голяма от Данчето, тази седмица тя ще изнесе три самостоятелни концерта в зала 1 на НДК, и то в три поредни вечери. За Лили думната отказване изобщо не стои на дневен ред, а графикът й с участия и ангажименти е запълнен за година напред. Йорданка Христова има свое виждане, че е време постепенно да се оттегли от голямата музикална сцена.

Сравненията между Лили и Йорданка ги преследват още от първите им самостоятелни изяви до днес. Често е имало спор коя е по-велика, а през годините и истории за конкуренцията между тях. Макар да не са го казвали в прав текст, факт е, че двете никога не са били близки.

"Лили ми е малко кака! С много малко, но все пак ми е кака", сподели по време на шоуто "Като две капки вода" Христова и това е един от малкото й коментари по адрес на Иванова. Преди години в книгата на Иванова "Истината" примата определя колежката като жена с леко поведение и "особени заслуги". Данчето запазва мълчание, но дава да се разбере, че тези думи хич не са й приятни.

"Имало е случаи, когато Лили не ме е поздравявала. Това си е нейно право. Имало е и други моменти, когато сме се прегръщали. Това е Лили Иванова!", измъкна се преди време Йорданка, запитана в какви отношения е с примата. "Тя е такава, влияе се от настроенията си. Понякога е безпардонна. За нея работата е най-важна, аз съм различна. Не съм била толкова амбициозна като нея. Но и никога не съм имала нищо против нея и тя го знае“, разкрива певицата. Самата Йорданка също отдаван обмисля да напише книга, но все още е твърде ангажирана покрай концерта.

Ученичка на Милчо Левиев



Йорданка Христова завършва школата за естрадни певци в класа на Милчо Левиев през 1964 г. Същата година е на турне в Румъния с Оркестъра на БНР, а до 1967 г. е солистка на оркестър "София". Снаха е на кандидат-члена на Политбюро на ЦК на БКП Григор Стоичков. С първото си участие във фестивала "Златният Орфей“ през 1966 г. печели първа награда за песента "Делфините"


Още по темата: общо новини по темата: 1098
11.12.2019 »
07.12.2019 »
16.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/183 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Кюстендилска пролет
Първа лига сезон 2023/24
Футбол - други
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: