Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Азис потресен от поведението на Цветана Манева! Тя: Пак бих го направила
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:04 / 12.09.2018Коментари (2)1436
©
"Ще защитавам Азис и каузата му завинаги, защото си заслужава. Не съм и мислила, че ще стане такъв бум от коментари с този клип, в който участвах. Проблемът не е в песента и дали е чалга, или не, а в това, че като хора отдавна не се държим нормално като човек с човека, като човек с животно или растение. Моята чувствителност съвпада с тази на Азис и затова участвах в този негов проект. Не виждам от какво трябва да съм смутена."



Това сподели голямата Цветана Манева, която участва в новия клип на Азис. Легендарната актриса се появява във видеото към песента му "Позна ли ме?", която е със социално послание. Парчето засяга теми като бедността, различните, болните, хората в неравностойно положение, хомосексуалните връзки. Кадри с такива хора се появяват и в клипа към парчето. А в края му Цветана Манева изрича монолога: "Човешката природа е жестока към всяка грешка. Различните са тук, не са измислени. И кой реши, че са грешка? Кой? Отхвърлени, обругавани, по тях крещим. Защо? Простаци ли сме, невежи, зли ли сме? Или сме жестоки хора, забравили, че са добри".

"На 75 години какъв пиар да си правя аз с този проект, кажете ми? Проектът е безвъзмезден. Тази цялата злоба и жлъч я оставям по хоризонтала, всеки сам за себе си да отговаря. Чувствителността на Азис е близка до моята и аз бих участвала във всеки проект, сменяйки въздуха, който дишаме и възпроизвеждаме, към по-добро. Всъщност и в това е смисълът на тези послания", сподели още Манева.

Самият изпълнител онемял, когато чул дълбокия познат глас на актрисата от другата страна на слушалката, когато й се обадил да я помоли да участва.

"Манева е мой идол, не очаквах да ми вдигне телефона! Занемях. Мълчах минути... Добре, че ме изчака. Накрая чух заветното "Да". За нашата кауза, за нашата идея! От самата прима Цветана Манева, което доказва, че имаме подкрепа от хора с визия и с кауза", каза фолкидолът, все още потресен, че Манева е подала без никакви претенции ръка на неговата идея.

Това не е първата благородна кауза, която защитава голямата ни актриса. Преди година тя заведе театъра при инвалиди, пише "България Днес". "Свободата да правиш добро е заложена изначално у човек. Напоследък слушам за "старомодна почтеност", а не знам коя е модерната. Заклевам се, че ще остана старомодно почтена", каза тя в началото на кампанията "Открий театъра - вход достъпен за хора с различни възможности". Актрисата е лице на инициативата, а до нея в знак на подкрепа застанаха повечето й колеги - Валентин Танев, Робърт Янакиев, режисьорката Възкресия Вихърова и изпълнителният директор на Агенцията за хората с увреждания Минчо Коралски.

Актрисата никога не се е затваряла само в рамките на професията. Не й е безразлична и сцената на обществения живот: депутат е в Седмото и Осмото Народно събрание, член на пленума на Комитета за култура и на управителния съвет на Съюза на българските филмови дейци, заема своя позиция след промените от 1989 г.

"Не съм привърженик на тезата "Това не зависи от мен". Зависи! От всички нас! От абсолютно всеки! Държавата - това сме ние!" Артистичен директор е на престижния международен фестивал "Варненско лято". Участва активно в кампанията за борба с рака на гърдата. През миналата година спечели титлата посланик на добра воля на фондация "От любов към живота". Животът и времето, в което живеем, я притесняват:

"Събуждам се слаба сутрин, понякога с ужас как ще протече денят... Ужасно ненавиждам, когато първите новини, които чуя, са свързани с човешки живот, глупаво, глупаво, глупаво отнет от своеволието на някого по пътищата..." Нещото, към което е нетърпима, е бедността. А стремежът й - справедливост.

"Умея да се радвам на простите неща. Нямам болезнени амбиции, стремежи и желания. За мен е важно да умея да отдавам обич. Това за мен не е разменна монета - аз давам и трябва да получа. И то ме поддържа в равновесие." И още: "Вярвам във възмездието. Живея така, че да го предизвикам".

И днес Цветана Манева е готова да приеме предизвикателствата на нова роля - и в театъра, и в киното. И в очакване на нова стойностна според разбиранията й героиня енергично и страстно изпълнява житейската си роля. И дълбае своята диря - в изкуството и в живота. Истинска щастливка


Още по темата: общо новини по темата: 1098
11.12.2019 »
07.12.2019 »
16.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/183 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Много глупаци са се докопали до клавиатурата и пишат ли пишат ...
на 14.09.2018 г.
0
 
 
Изкукуригала дъртофелница,алчна до мозъка н костите си! За кинти и св**ка ще му направи!
0
 
 
..."Манева е мой идол, не очаквах да ми вдигне телефона! Занемях. Мълчах минути... Добре, че ме изчака. Накрая чух заветното "Да". За нашата кауза, за нашата идея! От самата прима Цветана Манева, което доказва, че имаме подкрепа от хора с визия и с кауза", каза фолк-идолът, все още потресен..."MY COMMENT:- Доживяхме! Мълчим потресени. Тук-там някой току изхлипа, па тупне кристална сълза в халбата с евтина бира и си повтаряме цялата компания пак и пак заветното "Да".
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Кюстендилска пролет
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: