Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Най-дебелият българин е здрав като камък: От лекарствата пия само ракия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:29 / 14.08.2018Коментари (1)1541
©
Той не е човек, той е истинско чудо! Кирил Искренов тежи 280 килограма, а кръвното му е като на спортист в блестяща форма - 120 на 80! Коравият перничанин не взима от лекарствата, които други хора с наднормено тегло поглъщат с шепи. "Опазил ме Бог! Нямам нужда от никакви медикаменти, здрав съм като камък. Не пия лекарства! Освен ако хубавата ракия не се брои за лекарство". Кирил живее в пернишкото село Гигинци и е известен на всички като човека, наследил от баба си легендарна билкова рецепта за лечение на болна жлъчка, черен дроб и хепатит.

Сместа, стрита на прах и опакована в малки пакетчета, помага на хора, отчаяни от медицината, разказват местните. Колкото и невероятно да звучи, дори по времето на комунизма във вестник "Кооперативно село" излиза статия, в която авторът описва чудесата, сътворени от лечителя без диплома. А в онези години на всичко, което не се вписва в официалната наука, се гледа крайно подозрително... "Рецептата се предава от поколение на поколение вече 70 години - разказва Киро. Прахчетата ги прави първо баба ми Манка. Навремето тя баела, бабувала, израждала бебета - търсели са я за всичко. На нея дължим тайната на билковата смес. Сега на мен килограмите ми тежат, но тези прахчета ме поддържат здрав. И добре че е така, защото си обичам хубавата храна, пийването и срещите с приятели. Ей сега наскоро на нашия Гигински манастир имаше събор. Вкъщи се изреди цяла върволица гости. Сигурно имаше едно 50 човека. Жена ми се изплаши: - Кириле, как ще ги посрещаме толкова хора?! Викам й: - Спокойно, жена, ще се справим! Така и стана! Беше като в приказките - три дни яли, пили и се веселили!“

Големият Киро е горд, че е от онова поколение българи, които държат на приятелството и дадената дума. Роден е през 1963 г. и добре помни как неговият дядо започва да строи къщата, в която сега самият Кирил живее със семейството си. "Тогава, за да имаш дом, не трябваше да ходиш в банката, а в кръчмата - разказва 280-килограмовият мъж. - И дядо ми така направи. Отиде в кръчмата и каза - утре ще бием плоча. На другия ден в двора почерня от народ. Сигурно сто човека дойдоха да помагат. Свършиха работата и седнаха на софра. Ей така, с труда на мъжете в селото, стана готова тая къща. И не само нашата - всички къщи в селото са построени по този начин." Като дете днешният най-тежък българин обича да си похапва, но и спортува редовно.

Играе футбол в "Миньор" и с усмивка си спомня как след един турнир в София му счупили крака. Тогава той леко загубил апетит от неприятната травма. "Мама много се притесни - разказва през смях бате Киро. - Седнахме на семеен обяд и аз изядох само 15 кюфтета. Майка ми взе да се оплаква на родата, че не се храня добре. Защото иначе не падах под 20 кюфтета на ядене!" Но нещата бързо си идват на мястото. Скоро малкият Кирчо си връща добрата форма на трапезата. И така до ден днешен! "Ако ме поканят някъде на световно първенство по ядене и пиене, давам гаранция, че няма да се изложа! Ще вляза поне в тройката“ - категоричен е Искренов.

Признава, че рекордът му по изпити питиета е много труден за подобряване. "Веднъж се засякох с моя преподавателка от ученическите години и седнахме да се почерпим - разказва Киро. Изпих 37 облака! Един облак се прави от 50 грама мастика и 50 грама мента! Представете си какво количество е това. Но пак се прибрах сам вкъщи и легнах да почивам. Мен никой не ме е виждал пиян! Това ще го потвърди всеки, който ме познава!" Сега Киро си има помощници, с които приготвя прочутите си билкови прахчета. Няколко пъти в седмицата кани гости в дома си или сам пали колата и отива да навести някой другар.

"Щастлив човек съм, защото имам приятели и обичам живота - казва най-тежкият българин. - Ето ви моята рецепта за хубав живот - не бъди алчен и се радвай на всичко, което имаш. А имаш ли здраве и семейство - всичко имаш!" Двубой на гиганти! Кирил Искренов има свой сериозен конкурент за титлата "Най-тежък българин“ във врачанското село Лиляче. Той се казва Гриша Георгиев и също тежи над 270 кг. "България Днес" разказа за него през миналата година и той бързо се превърна в любимец на медиите. Гриша е бохем, любител на вкусната храна и качествените напитки. На младини успява да смае цяло село, като изяжда цяло агне за мезе. Алкохолният му рекорд е пет литра водка! Затова - ако каните Гриша и Киро на гости - имайте едно наум!

Още по темата: общо новини по темата: 1098
11.12.2019 »
07.12.2019 »
16.11.2019 »
11.10.2019 »
18.09.2019 »
17.08.2019 »
предишна страница [ 1/183 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 14.08.2018 г.
+2
 
 
И са кво, да живее плюскането и къркането ли? Егаси тъпанарите, кво рекламирате с тая простотия?
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Задържаха кмета на Омуртаг Ешреф Ешрефов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: