Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
България бе представена на туристическо изложение във Варшава
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:27 / 28.11.2023Коментари (0)904
© МТ
Министерството на туризма представи България с национален щанд от забележителните 230 кв м на международното туристическо изложение TTWarsaw. Мероприятието се проведе в периода 23-25 ноември 2023 г. във Варшава, Полша.

Българският щанд предизвика голям интерес сред посетителите с многото привлекателни атракции, които бяха представени. Страната ни е известна сред полските туристи като дестинация, предлагаща предимно почивки на Черноморието. Силен интерес този път предизвика зимният, културно-историческият, СПА и уелнес, както и спортният туризъм.

Рекорден брой представители на туристическия бранш бяха на българския национален щанд сред които 18 туроператори, туристически агенти, хотели, Столична община ОП Туризъм, Община Банско, Община Варна и други.

Н. Пр. Маргарита Ганева и Николай Костов, ръководител на Националното туристическо представителство при Посолството на България във Варшава откриха щанда като поздравиха участниците и посетителите на изложението. Николай Костов заяви, че полският пазар е един от основните пазари за входящи туристи на страната ни като през месеците юни и юли 2023 г. НСИ отчита 144 хиляди посещения на полски туристи в страната ни, което спрямо същия период за 2022 г. отчита близо 23% ръст. Сравнението със същия период през 2019 г. показва, че пазар Полша почти напълно е достигнало равнището на входящи за България полски туристи. "Предстои голяма постоянна информационна реклама на полския пазар, като целта е поляците да бъдат постоянно информирани за целогодишния устойчив туристически продукт на дестинация България“, подчерта Костов.

Още в първия ден, след откриването, българските представители бяха посетени от Анджей Гут Мостови, държавен секретар в Министерството на спорта и туризма на Република Полша, Доминик Борек, директор на департамент в Министерството на спорта и туризма, мениджъри на водещи полски туроператори, журналисти и други.

Полша е стратегически за страната ни туристически пазар, като партньорството между двете страни е важно за растежа на входящия ни туризъм, който е един приоритетните отрасли за българската икономика.

TTWarsaw е най-значимото събитие на територията на полската страна, свързано с туристическата индустрия, което дава възможност за създаване на контакти с бизнес партньори, туристически организации и администрации.

В изложението взеха участие национални и регионални туристически организации от цял свят, хотели, туроператори, туристически агенции, авиолинии, круизи, доставчици на хотелиерско оборудване, представители на медии и блогъри в индустрията.

Още по темата: общо новини по темата: 1541
29.04.2024 »
09.04.2024 »
08.04.2024 »
08.04.2024 »
07.04.2024 »
05.04.2024 »
предишна страница [ 1/257 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Изграждане на Национална детска болница в София
Честване на 2 юни - Деня на Ботев
Специализирани полицейски операции в страната
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: