Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Пирин навакса 2 гола пасив срещу Ботев (Пд), но после отново рухна
Автор: Стойчо Генов 17:50 / 04.05.2023Коментари (31)219
Ботев (Пд) си гарантира поне 10-о място в Първа лига през настоящия сезон. Това стана факт, след като "канарите" победиха Пирин с 4:2 като гости в двубой от 29-ия кръг, който се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград.

Антоан Бароан (27, 33-дузпа, 75) се разписа за гостите, а Александър Дюлгеров (68) си отбеляза автогол. Виктор Генев (44) също си отбеляза автогол, а другото попадение за Пирин бе дело на Чебраилс Макрецкис (45+1).

Така възпитаниците на треньора Бруно Балтазар прекъснаха негативната си серия от 6 поредни срещи без успех. Жълто-черните имат вече актив от 32 точки и в последния кръг от редовния сезон няма как да бъдат изпреварени от отборите на Берое и Ботев (Враца). Пирин остана с 21 точки и продължава борбата си за оцеляване. 

Ботевистите започнаха по-агресивно двубоя и през първите 20-ина минути създадоха няколко положения. Два опасни изстрела на Бароан минаха опасно близо покрай вратата, а в 12-ата минута след негов шут с левия крак топката срещна гредата.

В 27-ата минута жълто-черните откриха резултата. Дилан Мертенс проби отдясно и центрира към малкия пеналт. Там вратарят Янко Георгиев направи груба грешка и не успя да избие добре топката. Тя попадна в Бароан, който с лекота я прати в мрежата за 0:1.

Шест минути по-късно французинът отбеляза втория си гол в мача. Това стана от дузпа, която бе отсъдена за нарушение на Макрецкис срещу Самуел Акере. Това бе 12-и гол за Антоан Бароан от началото на сезона.

В края на първата част обаче "орлетата" шокираха своя съперник с два бързи гола. В 44-ата минута Вячеслав Велев напредна по дясното крило и центрира в наказателното поле. Там капитанът Виктор Генев протегна крак и игра с топката, но я отклони в собствената си мрежа за 1:2.

В добавеното време Макрецкис се реваншира за извършената дузпата с красив гол. Той получи топката близо до границата на наказателното поле, финтира Роберто Пунчец и с премерен удар с левия крак изненада вратаря Ханкич за 2:2.

Веднага след началото на второто полувреме Минков проби отдясно и след подаване към Бароан французинът вкара. Голът обаче бе отменен заради засада.

В 62-ата минута Венци Бенгюзов изведе Макрецкис сам срещу вратаря. Халфът опита удар, но Ханкич спаси.

При ответната атака Ботев отново поведе в резултата. След центриране от корнер испанецът Перера опита да спре с крак топката, но се получи къс пас към Мертенс. Той отправи бомбен шут, при който топката се отклони от капитана на Пирин Александър Дюлгеров и влезе в мрежата за 2:3.

Малко след това "орлетата" имаха претенции за дузпа заради игра с ръка в наказателното поле, но те не бяха уважени от съдията Драгомир Драганов.

Четвърт час преди края Антоан Бароан оформи своя хеттрик и реши мача в полза на гостите. Красиан Колев центрира от корнер, а французинът бе оставен свободен в наказателното поле. Той си спря топката и с отличен шут я прати в горния ляв ъгъл на вратата за 2:4. 

Пирин: Янко Георгиев, Александър Дюлгеров, Андрей Йорданов, Борис Тютюков, Венцислав Бенгюзов, Даниил Кондраков, Иван Тасев, Мартин Смоленски, Раян Сенхаджи, Чебраилс Макрецкис, Вячеслав Велев.

Ботев (Пд): Хидайет Ханкич, Роберто Пунчец, Виктор Генев, Самюел Супрайен, Дилан Мартенс, Самюел Акере, Красиан Колев, Антонио Перера (72- Джеймс Етоо), Антоан Бароан,  Николай Минков, Абдулайе Траоре (46- Амаду Думбуя).

Още по темата: общо новини по темата: 38
17.06.2023
10.04.2023
10.04.2023
06.04.2023
01.04.2023
27.03.2023
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-3
 
 
Има ли жълти трътки за порене или останаха само епилирани спринтьорчета?
+2
 
 
Току що изгледах 10 минутния клип за откриването на Колежа…..пожелавам на феновете на всички отбори в България да изживеят този момент. Ние изживяхме своя и дадохме тон за тържествата. Неповторимо!
на 04.05.2023 г.
-3
 
 
СПРИНТ МУ Е МАЙКАТА ПОМАЦИ!
+1
 
 
Хайде хаирлия да е! Още две дербита до края на сезона.
-1
 
 
Такова тото ще е съдбата на 6:0тяф с Цингата…1912 селски мажоретки мечтаят да ги употребяват нон стоп.
-1
 
 
Тото Ботев изкарахте за заплати на индианците. Такъв ЦИРК и бат Венци не може да спретне.
0
 
 
СПОКОЙНО БРАТЯ КАНАРИ!ПАК ЩЕ МУ ЯДЕМ ГЛАВАТА С ТЕЗИ АНОНИМНИЦИ И БАБЕРИЦИ!
+2
 
 
Добра игра на жАлтите,можело значи.Дано на мача с рогатите да понапълним и ние Бесика.Офертата за билетите ни е изгодна с 1 билет- три потника...Само Локо
+1
 
 
Не мога да повярвам... Под новина за Ботев липсват дежурните "коментатори". Коментирайте де, не се правете, че не сте гледали мача.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: