Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Италия започна разследване заради смъртта на две годишно българче
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:50 / 24.06.2021Коментари (0)346
© ilrestodelcarlino.it
Прокуратурата в италианския град Болоня разследва смъртта на малко момченце от България, което е издъхнало в една от болниците в града, след като е било транспортирано от лечебно заведение в Чезена, съобщава Dir.bg

Образувано е досъдебно производство за причиняване на смърт по непредпазливост от неизвестен извършител.

Родителите на малкия Диего Георгиев, който на 24 юли трябвало да навърши 2 години, са подали жалби в службата на карабинерите и в прокуратурата. 

Трагедията за младото българско семейство, което живее в 10-хилядното градче Гамбетола в провинция Форли-Чезена, започва на 14 юни. Тогава момченцето вдигнало температура.

На 16 юни родителите - 35-годишният Ангел и 31-годишната Ваня завели детето при педиатър, защото се появила и треска и Диего започнал да трепери. Лекарят открил налепи и изписал "Нурофен". Състоянието на момченцето обаче продължило да се влошава, Диего започнал да повръща и родителите го завели в болница "Буфалини" в Чезена. Въпреки включването на системи, момченцето продължило да повръща, а температурата му се покачила над 39 градуса.

В 2 часа след полунощ на 18 юни шефът на педиатрията в "Буфалини" информирал Ангел и Ваня, че се налага в 8 часа сутринта детето им да бъде преведено в болница "Сант Орсола" в Болоня, тъй като след поредица от консултации медиците са се усъмнили, че има сърдечни увреждания.

В 11 часа обаче момченцето все още било в лечебното заведение в Чезена. Едва половин час по-късно линейката с малкия пациент тръгва към Болоня. Когато пристигат в болницата там, лекарите заявяват на родителите, че състоянието на Диего е критично и трябва да бъде подложен на сърдечна операция. 

Детето обаче така и не дочаква хирургическата интервенция, планирана за същата вечер и умира в 19.30 часа на 18 юни в болница "Сант Орсола". 

"В Болоня ни казаха, че ако Диего беше пристигнал по-скоро, че ако те разполагаха с повече време, е можело да го спасят. Искаме да разберем от какво умря синът ни. В болницаа на Чезена лекарите се лутаха, а освен това, защо не го отведоха веднага в болницата на Болоня? За немарливост ли става дума? Ако не се беше развило всичко по този начин, Диего можеше ли още да е жив?", пита майката Ваня.

По искане на родителите е разпоредена нова, независима аутопсия, която да изясни причините за смъртта на Диего. Експертизата ще бъде направена в Института по съдебна медицина в Болоня и на нея ще присъства освен натоварения със задачата съдебен лекар, и още един лекар от страна на родителите.

Иззети за нуждите на разследването са и всички медицински документи от престоя на детето в болниците в Чезена и Болоня.

Прокуратурата разполага с 60 дни, за да приключи разследването за смъртта на момченцето.

 







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: