Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Забраняват на деца да посещават хотели дори с родители?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:22 / 19.06.2023Коментари (0)238
©
Да отидеш с деца на море се оказа мисия невъзможна в някои хотели и у нас, и в чужбина. И в България, и в Турция има комплекси, в които не може да резервирате стая, ако сте с деца. Сред другите забрани са тичането в коридорите, сядането на столовете в ресторанта по къси панталони, разхождането по халат, както и ругатните.

Малчугани

В някои хотели по морето у нас има забрана за малчугани. В самите оферти за почивка, които излизат в интернет, пише, че не се настаняват деца. Когато човек се обади да попита за условията, му казват, че проблемът всъщност е, че хотелът не разполага с бебешки кошари.

"Дават някакво обяснение, защото ги е страх, че може да са в нарушение с тази забрана. На мен ми казаха, когато се обадих в хотел в Созопол, че собствениците, които са от София, не настаняват хора с малки деца. Пише го и в условията на обекта, че не се допускат лица под 18 години“, коментира туристка с бебе на 8 месеца. И допълни, че са я посъветвали при плащането, което се осъществява в офис в столицата, да не казва, че ще води детето, а на място обслужващият персонал в хотела щял да си "затвори очите“, ако има бебе в стаята.

Според туроператори тази практика е навлязла у нас от чужбина. Пример за това е Турция, където има хотели, категорично забраняващи престоя на лица под 18 години дори с родител. Това правило е станало популярно не само в летните ни курорти. В тузарски хотел в Копривщица, където нощувката е 360 лв., не може да вземете хлапето, ако няма навършени 7 години.

Условия

Други хотели имат специални условия, когато в стаята ще има и деца. Ако те са под 12 години, не трябва да бъдат оставяни сами без надзор, в която и да е част на комплекса. Малчуганите нямат право да използват асансьорите, ако не са придружени от възрастни и не се допускат сами в ресторанта на хотела. В случай че са под 16-годишни, нямат право да ползват и фитнес уредите в някои комплекси.

Така, ако отидете с 15-годишния си син, той няма да има право да се качи на бягаща пътека или да прави упражнения на лежанка. Забранено е и ползването на светещи лазери, с които хлапетата често играят. За да бъдат сигурни, че не сте откраднали нещо, в някои обекти ще искат да ви преровят и куфара. Запазваме си правото да проверяваме багажа на гостите, пише в официалните правила на хотел в Боровец.

Дрескод

В много хотели у нас има специален дрескод и който го наруши, рискува да бъде изгонен, без да му върнат парите, които е дал за престоя си. Сред забраните е да отидеш с къси панталони в заведението за хранене. Много СПА хотели не позволяват и разхождането по хавлия в коридорите. В друг хотел в Боровец забраняват категорично тичането, както и ругаенето. Гостите, използващи обиден език, символи и жестове, ще бъдат помолени да напуснат хотела, без право на възстановяване на средствата, пише в правилника на наш планински комплекс.

Пускат само кучета водачи

Кучетата водачи са единствените животни, които се допускат в много от 5- и 4-звездните хотели у нас. Тузарските комплекси забраняват в стаята с вас да вземете котка, куче, зайче или папагал, дори ако обещаете да ги държите в специална клетка. Други хотели позволяват да се настаните заедно с четириногото, но само при условие, че то е под 5 килограма. Важно условие е домашният любимец да бъде обезпаразитен, ваксиниран и да носите медицинския му паспорт, за да потвърдите това.

4-звездният романс е дефицит

В дефицит се превърна 4-звездният романс на родното Черноморие. Масово хотелите от тази категория вече са резервирани и няма свободни места, сочи проверка на "Телеграф“ в туроператорските агенции. Само за последната седмица на юни в 7 от хотелите в Приморско с 4 звезди вече няма нито една свободна стая, показа проучването.

Това са и най-търсените места за настаняване, тъй като има баланс в съотношението цена-качество, коментираха туроператори. За 5 дни, или четири нощувки, почивката излиза около 650-700 лв. в двойна стая с климатик, модерна баня, тераса, телевизор с плосък екран. На разположение на туристите е и минибар. В цената влизат и закуски на блок маса. В много от 4-звездните хотели има и сейфове, където гостите могат да оставят бижута и пари.

Още по темата: общо новини по темата: 1105
05.02.2024 »
30.11.2023 »
23.11.2023 »
21.10.2023 »
14.10.2023 »
11.10.2023 »
предишна страница [ 1/185 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
Изграждане на Национална детска болница в София
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: