Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Стоян Шопов: Оказва се, че ледът е една от най-важните съставки за коктейла
Автор: ИА Фокус 20:20 / 31.07.2023Коментари (0)160
©
Сега е модерно да имаш много качествен лед. В последните години се оказва, че ледът е може би от една най-важнтие съставки в коктейла. Помага да се съхрани напитката и съответно да се разводни бързо.. Това каза Стоян Шопов, собственик на емблематичния бар "Оскар бар", в предаването "Животът на фокус" по Радио "Фокус".

"Като всяко едно момче, сблъсквайки се с реалността на живота и училище и стоейки пред него за това какво да правя, попаднах на едно предаване по една българска телевизия и бяха поканили бармани. Това много ми хареа. Не се бях замислял, че изобщо някога може да работя нещо като барманство поради простия факт, че аз не консумирам алкохол", сподели той.

Шопов сподели, че в началото е инвестирал всичките си средства в себеусъвършенстване на уменията си. Той е преминавал през обучения, пътувал е по света и е посещавал семинари. 

"Лека-полека започнах да експериментирам. Намерих едно място, което беше прекрасно - с много добри бармани. Започнах да чета книги, да ходя на семинари и куросве. Първите няколко години парите, които изкарвах, ги вкарвах в обучения, за да си купя някои по-различни неща като шейкър, чаша. да си платя някой курс, да пътувам извън България. С времето това се подобри", каза още той.

Шопов разказа и за част от популярните трендове в българската бар култура и за това какви коктейли са били предпочитани от клиентите през годините. 

В началото на моята кариера беше много интересно време, защото беше епохата на т. нар. "Диско коктейли" - коктейлите в големи чаши, с чадърчета. шарени сламки, различни слотове (бел. от ред. - тоест цветове).

Лека-полека това цялото значение започна да се канализира - да обръщаме повече внимание на това какво пием в чашата, какъв е алкохолът, колко е качествен, различни видове коктейли започнаха да навлизат в България. Преди си пиеха само текила, после имаше период, в който започнаха да се пият по-изтънчени коктейли, след това вече се канализираха нещата от рода на по по-простичките коктейли, но с по-качествени съставки и да се направят по-бързичко. Един сложен коктейл му трябват 4-5 минутки, а крайният клиент иска хем да му е вкусно, хем да му е бързо", обясни той.

Надя БРАЙТ






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тежък инцидент във Варна! Шофьор помете и уби на място пешеходец
Изграждане на Национална детска болница в София
Парламентарни избори 2024
Енергийна криза
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: