Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Памук, сатен или може би полиестер? Какъв вид спално бельо да изберете?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:32 / 23.08.2021Коментари (0)357
©
Искате да си купите спално бельо, но не знаете какъв материал ще е подходящ за вас? Как се различава сатененият памук от обикновения? Полиестерното спално бельо има ли предимства пред памука? Всичко това можете да научите в нашата статия.

Полиестерно спално бельо: плюсове и минуси

Има ли полиестерното спално бельо само недостатъци? Определено не. Несъмнено предимствата му включват висока издръжливост и здравина, както и относително ниска цена. Този тип спално бельо обикновено не изисква отнемащо време гладене и изсъхва доста бързо.

За съжаление има и няколко незначителни недостатъка. Тъй като е направен от относително нискокачествени суровини, той може да раздразни кожата, особено кожата, склонна към алергии и чувствителност. Изкуствените тъкани също така предотвратяват дишането на кожата, като осъществяваме допир с такива чаршафи, което означава, че се потим по-често. Следователно полиестерното спално бельо не е най-добрият избор през лятото. Все пак това не е най-добрият избор за ежедневна употреба. Ето защо си струва да помислите дали е по-добре да отложите покупката за малко по-късно, но да вземете решение за по-качествено памучно спално бельо.

Памучно спално бельо: изберете максимален комфорт

Самият комфорт на съня зависи от вида спално бельо. Затова си струва да заложите на комплекти от естествени материали. Най-благородните тъкани, използвани при производството на спално бельо, са коприна и вълна. Струва си обаче да се има предвид, че не всеки може да си позволи да ги купи, защото цените варират от няколкостотин до дори няколко хиляди злоти.

Памучното спално бельо е леко и бързо абсорбира влагата, така че рискът от изпотяване през нощта е много по-малък, отколкото в случай на комплект спално бельо от синтетични материали. Изпира се лесно - за съжаление гладенето е необходимо.

Елегантен сатен - идеален за лятото

Сатеното е най-популярният вид спално бельо за по-топлите дни. Сатенът е плат, който може да бъде направен от памучни или копринени влакна. В последния случай това може да бъде много скъпо, така че определено препоръчваме да закупите спално бельо от сатен.

Комплект спално бельо: какво още си струва да знаете преди да го купите?

Повечето спални комплекти от естествени влакна могат да се перат на максимум 40 градуса, което предотвратява обезцветяването им и увреждането на материала. И все пак, евтините, некачествени спални принадлежности могат да се обезцветят и обезцветят с времето.

Най-икономичното решение е памучното или сатенено спално бельо, което изглежда страхотно, поддържа цвета дълго време и е приятно на допир. Нещо повече, памучните комплекти спално бельо се предлагат в пълна гама от цветове, с различни мотиви. Благодарение на това можете лесно да изберете модел, който съответства на вашата спалня.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: