Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Илиана Раева няколко пъти на косъм от смъртта, Ванга й помага
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:59 / 17.03.2024Коментари (0)1186
©
Господ обича Илиана Раева и спасява легендата на художествената гимнастика в най-трудните моменти през живота й. На 61 години шефката на грациите продължава да е сред най-красивите и стилни дами в българския спорт. Раева отпразнува наскоро рождения си ден със семейството, което е най-важното за нея в живота. Илиана се радва на три внучки и се гордее с баща си Райчо, който продължава да играе хоро и на 91 години.

"Щастието лекува", казва грандамата на българския спорт, която продължава да е влюбена в съпруга си Наско Сираков и обожава щерките си Виолета и Славея.

Илиана на няколко пъти се разминава на косъм от смъртта. Когато е на 15 години, Раева трябва да излети с отбора по художествена гимнастика, но вечерта преди полета изведнъж вдига висока температура. Нешка Робева и баща й решават да не лети, а на другият ден идва голямата трагедия - самолетът Ту-134 се разбива край врачанското село Тлачене и всички 73 души на борда загиват. Сред тях са Жулиета Шишманова, нейната помощничка Румяна Стефанова, гимнастичките Валентина Кирилова и Албена Петрова, която в последния момент заема мястото на Раева. Това се случва точно на днешния ден преди 47 години и Илиана винаги ще е благодарна на съдбата, че не се е качила в самолета. Шефката е изключително вярваща и винаги в тежки моменти се обръща към Господ.

Раева преживява и сериозни здравословни проблеми, оцелява след две тежки автомобилни катастрофи.

"Имах абсолютен тотален срив на нервната система - разказва Раева в откровено интервю пред Мон Дьо. - Получавах акушерска ръка тремори, паникатаки. В продължение на 2 години умирах по няколко пъти. Всеки ден викахме Бърза помощ. Това беше най-тежкият ми здравословен проблем в живота. Преди това преживях две много тежки катастрофи. Особено едната - колата ми се въртя по таван многократно. Спря на таван, излязох си, отидох на състезание, не съм знаела, че съм била в шок. Преживях много тежка операция, която е била 4 часа. Била съм на косъмче от отвъдното. Загубих огромни количества кръв."

В трудния момент неотлъчно до Илиана е съпругът й Наско Сираков, който прави всичко възможно да помогне на жена си да се излекува. Една от последните надежди за нейното спасение е пророчицата Ванга.

"Първо ми четоха молитва в Рилския манастир. Бог да я прости тази свята жена, Ванга - благодарна е Илиана. - Нищо не ми помагаше, а тя ми каза нещо много интересно: "Нищо ти нема! Да идеш на баир и да слушаш пилци! Около теб да нема транзистор и телевизор!" Отидох буквално на баир, край Сърница в Родопите, много високо. Сутрин ставах в 4 часа и влизах в гората. Слушах как се събужда гората и как пилетата почват да пеят. Махнах всичко. Направих абсолютно трансформация на начина си на живот. Спрях да пуша и да пия алкохол. Дълги пости направих" - разказва как се е променила Раева. След това и здравословните проблеми отшумяват.

Легендата на художествената гимнастика е красавица от малка. Още през 1980 г. е избрана за Мис Европейско първенство, а три години по-късно се омъжва за един от най-желаните ергени - Наско Сираков. През годините Раева почти не качва килограми. Като активна гимнастичка тежи около 45 кг при 164 см височина, а сега е малко над 50. Илиана не спазва строги диети, но е изключила от менюто си мазните храни, белия хляб и захарта. Предпазва се от болести с билки и народна медицина, като има сериозни познания и в тази сфера.

Шефката на гимнастиката обожава да спи, да се разхожда сред природата и да ходи на море. Обича тайландски масажи и се грижи стриктно за кожата и лицето си.

Илиана вече не спортува активно, но понякога намира време да ходи на пътеката вкъщи. Особено преди лятната си почивка. Тогава Раева се увива в найлони и ходи, докато не плувне цялата в пот. Така стяга коремът и краката, за да е в блестяща форма на плажа, пише "България Днес".

Още по темата: общо новини по темата: 5095
28.04.2024 »
28.04.2024 »
28.04.2024 »
28.04.2024 »
28.04.2024 »
28.04.2024 »
предишна страница [ 1/850 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Масови протести срещу цените на горивата
Великден 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: