Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Христина Шопова: Фестивалът “Blagoevgrad Blues&Jazz"е уникален
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:47 / 19.03.2019Коментари (0)681
©
Световноизвестни изпълнители, много изненади, емоции и добра музика очакват жителите и гостите на Благоевград. Това стана ясно по време на пресконференция по повод поредното издание на международния фестивал.

"Това е музикално събитие, което през последните 5 години стана особено ценно за всички нас и аз много се радвам, че тази година успяхме да го надградим с още една вечер. Със сигурност ценителите на музиката ще бъдат доволни от програмата. Това е единственият по рода си фестивал у нас. Уникални сме, защото съчетаваме блус и джаза на едно място, а тази година новото е, че имаме и една класическа вечер, с която на 28 март ще открием фестивала в ДТ "Никола Вапцаров“. Там ще бъде първата вечер, а останалите две вечери ще са в парк "Македония", зала "Орфей". Това е петото юбилейно издание - пет години, в които усетихме правилно пулса на публиката и вече знаем какво иска. Тя пък знае, че ние ще предложим нещо качествено и хубаво. Взаимната ни връзка е добра“, каза зам.-кметът Христина Шопова.

Васко Кръпката, който е артистичен директор на фестивала, подчерта, че в Благоевград се случват все повече хубави неща. "Изключително съм горд и щастлив, че имам възможност да участвам в този фестивал. Програмата е пълна със световни имена отново“, подчерта  Васко Кръпката.

"Това е парад на световния блус и джаз“, каза диригентът на Биг бенд- Благоевград - Борис Янев. "Нивото е изключително високо. Тази година публиката ще има възможност да наблюдава в първата фестивална вечер оркестъра на Камерна  опера. Става въпрос за струнна формация, която ще акомпанира на джаз изпълнители, което е наистина уникално“, допълни той.

Фестивалът започва на 28 март в ДТ "Никола Вапцаров“ с класическа вечер. На 29 и 30 март музикалните вечери ще се проведат в зала "Орфей“ парк "Македония“, където ще звучи блус и джаз.

По време на юбилейното V издание ще чуем звезди като Деян Гаврич, гост- солистът, който ще излезе на сцената с  Камерна опера-Благоевград и композиторката Драгана Йованович, маестро Алекс Зографов, тенорът  Бойко Цветанов и Стоян Бончев.  На сцената ще се качат и музикантите от "Подуене блус бенд“ и Васко Кръпката, които от сцената в Благоевград ще дадат началото на националното си турне по повод 30-годишния си  творчески юбилей.  Другите звезди, които ще зарадват публиката в Благоевград, са блусменът на Америка -  Guy Davi, световноизвестният кавалджия  Теодосий Спасов и виртуозът на китарата от Македония - Влатко Стефановски, триото на Живко Петров, великолепната Хилда Казасян,  в дует с Христо Йоцов и Биг Бенд-Благоевград.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: