Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Чебурашка" стана най-касовият филм в историята на руското кино
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:59 / 11.01.2023Коментари (0)163
©
"Чебурашка" - пълнометражна адаптация по съветския детски сериал, стана най-касовият филм в историята на руската кинематография. За 10 дни разпространение той е събрал малко над 3 милиарда рубли от билети, равняващи се на около 44 милиона евро.

Предишният шампион беше "Холоп" ("Крепостен") на Клим Шипенко, излязъл в края на 2019 г. След това дойде епидемията от коронавирус, а през март 2022 г. всички американски филмови компании прекратиха износа на свои филми за Русия заради нападението ѝ над Украйна. Продуцентът на "Чебурашка" Едуард Илоян обаче настоява, че успехът му не се дължи на липсата на "западни" продукции - той твърди, че даже е "разстроен" от отсъствието им, защото те привличат публиката в киносалоните.

"Чебурашка" е режисиран от Дмитрий Дяченко, автор и на патриотичната трилогия "Последният богатир". Героите във филма с бюджет 850 милиона рубли се различават доста от описаните в романа на Едуард Успенски. Кинокритичката на "Комерсант" Юлия Шагелман написа, че по-възрастните трудно ще разпознаят в новия Чебурашка персонажа от анимационния филм, а младата публика едва ли ще го заобича. Образът на главният герой "повдига много въпроси", коментира и Марина Беляева от "Мир фантастики".

Въпреки критиките "Чебурашка" спечели 225 милиона рубли само в деня на премиерата си, а за пет дни достигна до 2 милиарда. Това е успех, постигнат само от 13 филма до момента, сред които са "Аватар", "Отмъстителите: Краят" и "Карибски пирати: Отмъщението на Салазар".

Все пак резултатът на "Чебурашка" засега изостава от постижението на първия "Аватар", рекордьор в съвременното руско киноразпространение с 3.5 милиарда рубли, припомня rbc.ru. Шансове местната публика да види продължението "Аватар: Природата на водата" засега няма.

През юли м.г. на 101-годишна възраст почина художникът-аниматор Леонид Шварцман, автор на рисуваната версия на Чебурашка и Крокодила Гена, както и на още 60 популярни филма от съветската анимация.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Kатастрофи Великотърновско
Борба за влияние в Близкия Изток
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: