Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Камбитов представи стратегията си за развитието на Благоевград пред жители на "Ален мак“
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:19 / 21.10.2015Коментари (0)591
Кандидатът за кмет на Благоевград от ПП ГЕРБ д-р Атанас Камбитов представи стратегията си за развитието на община Благоевград пред жителите на ж.к. "Ален мак". Той беше посрещнат с бурни аплодисменти и възгласи "ПОБЕДА". "Г-н Камбитов направи много за общината. Нека на 25 октомври го подкрепим, за да може Благоевград да продължи да се развива в правилна посока със същите темпове", каза по време на срещата в ж.к "Ален мак" кандидатът за общински съветник от ПП ГЕРБ Любен Терзийски.

Жителите на квартала благодариха на д-р Камбитов за успешния старт Националната програма за енергийна ефективна ефективност на многфамилни жилищни сгради. "Гордеем се , че именно в нашия квартал беше саниран първият блок", каза един от участниците в срещата.
От своя страна д-р Камбитов увери, че над 90 % от панелните блокове в Благоевград ще бъдат укрепени и топлоизолирани. "Това е единствената програма, която така директно подпомага хората. Имаме подписани 151 договора, което на практика означава, че почти всички блокове в кварталите "Струмско" "Ален мак" и "Еленово" ще бъдат санирани. Осен всички други ползи, ще бъде решен и проблемът с визията на кварталите, като цветът на изолацията е съобразен и уеднаквен. Единственото ни притеснение е, че ще вероятно ще имаме трудности при намирането на специлизирани фирми, които да правят изолацията, защото според Националната програма, една фирма може да поеме един блок, но и това ще бъде решено", каза д-р Камбитов.

Сред обсъдените стратегически проекти, по които работи Общината бе и депото, което ще бъде готово до средата на следващата година. "До 2011 година не бяха направени никакви постъпки за реализиране на обекта заради което Общината плаща големи отчисления. Ние започнахме от създаването на сдружение. Ако не бяхме задействали процедурата по изграждане на депото до 5 години Общината щеше да фалира", каза още д-р Камбитов.

По време на срещата бяха направени градивни предложения от страна на жителите ж.к "Ален Мак". Беше поставен въпросът за изграждане на пенсионерски клуб в квартала, за което д-р Камбитов пое ангажимент да проучи какви са възможностите.

Бяха обсъдени и варианти за нови детски площадки в квартала "Преди дни стартирахме изграждане на едно такова съоръжение. След като приключихме с работата по първия саниран блок в ж.к. "Ален мак", към мен беше отправена молба от майка за изграждане на детска площадка. Веднага започнахме да работим в тази посока. Това е така, защото политиката ни винаги е била насочена към грижа за децата", каза още д-р Камбитов. По време на срещата бяха обсъдени част от направените неща за общината през последните четири години. "Резултатите за Благоевград наистина са видими, за което благодарим на г-н Камбитов. " , обобщи една от участничките в срещата.


Още по темата: общо новини по темата: 149
14.03.2016 »
14.03.2016 »
28.11.2015 »
27.11.2015 »
23.11.2015 »
10.11.2015 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Бюджет 2024
Хороскоп за деня
Изграждане на Национална детска болница в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: