Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Цветанов: ГЕРБ разшири влиянието си в Благоевградска област, сега предстои много работа
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:16 / 27.11.2015Коментари (0)1695
©
В Благоевградска област ГЕРБ постигна много добри резултати, като разшири влиянието си и вече има шест общински кметове, двама от тях са в две големи общини. Сега пред тях, както и пред кметовете на села и общинските съветници предстои много работа, много срещи с хората. 

Това заяви председателят на пaрламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на областно събрание на структурата на ГЕРБ в Благоевград. На работната среща присъстваха областният координатор и народен представител Даниела Савеклиева, общинските ръководители, организационните секретари, общинските кметове на ГЕРБ и народните представители от област Благоевград. На събранието беше направен анализ на изборните резултати от проведените местни избори.

"Важни победи постигнахме в Благоевград, Разлог и Банско, като затвърдихме позициите си и нашите успешни кметове от предишния мандат спечелиха още на първи тур", каза Цветан Цветанов

Той подчерта, че партийните структури в общините със смесено население като Белица, Сатовча и Гърмен са се представили успешно, въпреки че не са постигнали победи в надпреварата за кмет. 

"В тези общини постигаме по-високи резултати, увеличаваме броя на съветниците, имаме собствена идентичност и сме единствените сериозни опоненти на ДПС", заяви Цветанов.

Според зам.-председателя на ГЕРБ е важно, че в национален план партията е постигнала пробиви в селата и са се увеличили кметовете на ГЕРБ в малките населени места.

Цветан Цветанов подчерта, че е важно да се продължи работата в общините Струмяни, Кресна, Хаджидимово. По думите му, в общините, в които ГЕРБ не е спечелила в кметската надпревара, трябва да се работи още по-усилено и да се правят срещи с хората по места. 

Като сериозен проблем в тези избори Цветанов посочи големия брой близо 500 000 недействителни бюлетини в страната. Председателят на ПГ на ГЕРБ благодари на структурите са усилената работа и подчерта, че постигнатите резултати са заради добрата екипна работа.

Областният координатор Даниела Савеклиева отчете, че ГЕРБ в Благоевградска област е постигнала по
©
редна изборна победа и се нарежда като резултат в челните позиции сред всички 28 области в страната. 

"За кандидатите на ГЕРБ за кметове и общински съветници са гласували 74 073 от гласоподавателите в Благоевградска област, което е 41% и отново сме първа политическа сила. ГЕРБ вече има шестима общински кметове - това са преизбраните кметове на Благоевград, Разлог и Банско и новите кметове на Петрич и Сандански, както и подкрепеният от ГЕРБ кмет на Симитли", каза Савеклиева. 

Тя посочи, че партията има свои представители във всички 14 общински съвета в областта, като общият брой съветници от ГЕРБ за 76, а в 35 кметства са спечелили кандидатите, издигнати от ГЕРБ.

Областният координатор на ГЕРБ благодари за подкрепата и на двамата евродепутати от Благоевградска област Мария Габриел и Андрей Новаков, които се включиха активно в предизборната кампания, както и на зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който отново положи максимални усили и се срещна с жителите на десетки населени места от Благоевградска област.

Още по темата: общо новини по темата: 149
14.03.2016 »
14.03.2016 »
28.11.2015 »
23.11.2015 »
10.11.2015 »
09.11.2015 »
предишна страница [ 1/25 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Алексей Навални почина
Бюджет 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: