Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Общество
Криминални
Институции
Други
Грипът върлува, инфекциозните отделения в страната са пълни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:45 / 06.03.2020Коментари (0)817
©
Сериозно е положението в Благоевград и в Сливен, съобщиха от Националния кризисен щаб. Заради разширяващия се кръг от хора, които подлежат на изследване, ще се наложи различни отделения да се трансформират за инфекциозни случаи, обявиха още от щаба.

В болницата в Благоевград засега все още има възможности за настаняване на болни с усложнения от грип - тип Б, казаха от здравното заведение. Там цял етаж на инфекциозното отделение е подготвен да приеме пациенти с коронавирус, но такива засега няма. Ако болните с усложнения от грипа, който върлува в момента се увеличат те ще бъдат настанени в очната клиника и в отделението по Уши, нос и гърло.

В инфекциозното отделение на Сливенската болница са настанени 33-ма пациенти. След първата грипна вълна леглата в отделението са увеличени на 38.

д-р Васил Петров - директор на МБАЛ "Иван Селимински" - Сливен коментира:

"Ние имаме изграден кризисен план, който предвижда да затворим на първо време две от отделенията, които са външни за болницата, т.е. отделни сгради да не се смесват потоците с пациенти, където можем да ги изолираме пациентите, потенциални носители на коронавирус или изолирани такива."

В цялата област продължава наблюдението на хора, завърнали се от Италия. Към момента се наблюдават 44 лица, нямаме данни за лица, които да имат симптоматика и да се налага хоспитализация.

В многопрофилната болница на Кюстендил пък вече повече от 8 месеца няма инфекциозно отделение заради липсата на специалисти. Въпреки това там имат готовност да реагират в случай на коронавирус.

Д-р Александър Величков, директор на МБАЛ-Кюстендил разказва:

"Могат да се изолират отделни отделения и да се направи всичко необходимо, няма да остане човек необслужен или за него да не се направи това, което е необходимо." 

Сега пациентите с инфекциозни заболявания се насочват в други здравни заведения. Преди ден млад мъж от Кюстендил, завърнал се от Италия с грипоподобни симптоми, е бил изпратен в общинската болница в Дупница. Резултатите от изследванията му се очакват.

В инфекциозната клиника в Пловдив тече дългоочакван ремонт и затова от всичките 60 легла могат да се ползват 45. Оборудвано е специално отделение за евентуални пациенти с коронавирус, в което се поддържа резерв от 6 легла.

Свободни са и половината от леглата в отделението за чревни инфекции на пловдивската инфекциозна клиника и могат да се ползват при нужда, увериха от ръководството, пише още "БНТ".

Още по темата: общо новини по темата: 11865
28.03.2024 »
26.03.2024 »
26.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
22.03.2024 »
предишна страница [ 1/1978 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Санирането на сградите
Евроизбори 2024
Парламентарни избори 2024
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: