Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вдовицата на Кюлев развали сделка за 20 милиона с Брендо
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:53 / 03.05.2019Коментари (0)480
©
Весела Кюлева, вдовица на разстреляния през есента на 2005 г. олигарх Емил Кюлев, е развалила предварителен договор за продажба на сграда в центъра на София с Евелин Банев – Брендо. Това разкриха пред "Уикенд“ имотни брокери, запознати с историята. Според думите им, Весела Кюлева е щяла да прибере около 20 милиона лева от приближени до кокаиновия трафикант за зелената сграда на ул. "Леге“, която се помещава досами хотел "Рила“. 

Имотната сделка между вдовицата на Кюлев и Брендо е била задвижена миналата пролет, малко след като тополовградския Пабло Ескобар сложи ръка върху хотел "Рила“, плащайки 32 милиона лева за някогашния хотел на Политбюро на ЦК на БКП. 

Идеята на Брендо очевидно е била да закупи и стоящата до "Рила“ откъм "Леге“ някогашна сграда на ДСК и да съедини двете сгради. Банев се съгласил да плати поисканите от Весела Кюлева 20 милиона лева за 6-етажната сграда, а преговорите се водели от тъста на кокаиновия трафикант Александър Добринов – Бицианито. 

Двете страни даже подписали предварителен контракт за продажба на имота, който трябвало да бъде придобит чрез офшорното дружество "Рила пропърти транс“, управлявано от доверения човек на Брендо Деян Лазаров. 

"Сградата трябваше да премине в ръцете на Брендо още миналата есен, но в последния момент вдовицата на Кюлев се отказа от сделката. Разправят, че Весела Кюлева се е уплашила от осъдителните присъди на Евелин Банев за наркотрафик и пране на пари, постановени му в Италия, Румъния и България и не е искала да бъде свързвана с него по никакъв начин“, коментира пред "Уикенд“ запознат с осуетената в последния момент имотна сделка. 

Само преди няколко месеца стана известно, че издирваният от Интерпол по искане на три европейски държави Евелин Банев – Брендо, се кани да строи 10-етажна сграда в центъра на София. Смайващата новина за поредната бизнес инициатива с дъх на дрога на тополовградския Пабло Ескобар дойде в момент, в който мнозина очакваха срещу Банев и семейството му да бъде предявен иск от КП КОНПИ за конфискация на престъпното богатство.  

Със съдействието на общинската власт Брендо се сдоби с разрешение за строеж, издадено на 31 октомври 2018 г. от главния архитект Здравко Здравков и кмета на район "Средец“ Мария Ачкова.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Почина патриарх Неофит
Кабинетът "Денков - Габриел"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Масови протести срещу цените на горивата
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: