Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Служителите на МВР започват засилен контрол през предстоящите празнични дни
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:23 / 28.04.2021Коментари (0)326
©
Служителите на МВР предприемат засилени мерки във връзка с предстоящите празнични и почивни дни.

"На 29 и 30 април, както и на 4 и 9 май всички налични технически средства за контрол на скоростните режими ще бъдат на пътя. Съветът към водачите е да се съобразяват с въведените ограничения", заяви главен инспектор Лъчезар Близнаков от отдел "Пътна полиция“.

"Със заповед на главния секретар на МВР гл.комисар Ивайло Иванов от началото на април са организирани проверки както по линия на полицията, така и по линия на пожарната безопасност. В този период досега на територията на страната са извършени 1536 проверки в православни храмове, църкви и др. Констатирани са 179 нарушения , връчени са съответните предписания. Извършен е и инструктаж на работещите там, тъй като по време на празниците там се събират много хора", заяви комисар Георги Толин от ГД "Пожарна безопасност и защита на населението".

Инспектор Росен Белишки от Криминална полиция подчерта, че по време на празниците служители на "Криминална полиция“ ще продължат да изпълняват служебните си задължения.

"По отношение на великденските празници – тенденцията е голяма част от гражданите да пътуват, ще напуснат градовете, жилищата им щем останат празни. За нас в "Криминална полиция“ е сериозно предизвикателство да опазим собствеността на гражданите и ще положим много усилия за това. Във всички Областни дирекции ще бъдат приложени съответни мерки за недопускане на престъпления.

Тези мерки са съобразени с конкретните региони и с направен анализ на актуалната оперативна обстановка и на изминали престъпления. Определени служители на "Криминална полиция“ ще продължат и по време на празничните дни да изпълняват своите служебни задължения. Ще изпълняват оперативни задачи и при нужда ще могат да се включват както при задържане на лица, извършили престъпления, така и за разследване на престъпления по "горещи следи“, каза той.

Белишки посъветва и какво можем да направим, за да се предпазим от кражби в домовете си.

"Когато става въпрос за входните врати на жилищата е добре да бъдем снабдени със сериозни врати и заключване. Ако сме снабдени с такива практически е невъзможно някой да проникне. Друга критична точка е дограмата – често кражбите стават през прозорците. Начинът, по който може да се противодейства на това е ако дограмата е снабдена с съответните антивзломни обкови, другият вариянт е с райбери за дограма", допълни той.

По линия на Охранителна полиция е разпоредено засилено полицейско присъствие около храмовете, църквите и манастирите във връзка с предстоящите празници.

"Колегите от страната ще съблюдават и за спазване за въведените противоепидемични мерки, като ще съдействат и на другите колеги за недопускане и разкриване на престъпления, където има извършени такива. Ще бъде засилено полицейското присъствие по автогари, ЖП гари и други обществени места, на които се очаква висока посещаемост", заяви инспектор Георги Кандев.

Още по темата: общо новини по темата: 37
13.05.2021 »
12.05.2021 »
11.05.2021 »
09.05.2021 »
09.05.2021 »
06.05.2021 »
предишна страница [ 1/7 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Благоевград може да има нов омбудсман още през март тази година
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: